En helg fylt med utforskning

Hallo igjen alle sammen.

I dag tenkte jeg å fortelle om en helg for ikke så lenge siden.

Tyskland er fortsatt i lockdown og man får ikke lov å treffe så mange, og det er heller ikke mange butikker eller andre ting som holder åpent. Men man kan treffe noen få personer og likevel gjøre noen ting sammen. Tidligere denne måneden fikk jeg besøk av Edna, som er en annen utvekslingselev fra Norge her i Tyskland.

To jenter med masker tar en selfie

 

 

 

 

 

Så torsdag ettermiddag tok jeg toget inn til Frankfurt for å møte henne der. Da hun endelig kom frem, etter mange forsinkelser med togene, tok vi beina fatt og gikk litt rundt i byen og så oss rundt. Det meste av butikker var stengt eller slapp kun inn de som hadde forhåndsbestilt varer, men det var likevel gøy å gå rundt og få sett litt av byen.

Da kvelden kom, tok vi toget tilbake til meg i Wiesbaden, spiste Taco og så på tv med vertsfamilien min.

To utvekslingsstudenter sitter på en trapp

Neste morgen hadde vi begge hjemmeskole, så deler av dagen ble brukt på skole. Da det meste av skolearbeid var unnagjort reiste vi til byen Mainz. Mainz ligger i nabofylket og Corona smitten er lavere der, og litt flere butikker er åpne. Wiesbaden ligger helt på fylkesgrensen mellom Hessen og Rheinland-Pfalz (hvor Mainz ligger), så det tok oss bare 40 minutter å komme oss ditt.

Togstasjonen lå et par kilometer unna sentrum, men vi fant ut at siden ingen av oss hadde vært her før var det like greit å gå, og få sett litt mer av byen. Butikkene som holdt åpent her hadde riktignok lange køer, siden de var åpne for første gang på tre måneder, men vi stilte oss i kø og fikk shoppet litt på et par butikker. Vi kjøpte også bubble tea og fikk tatt et par bilder, før vi tok toget tilbake. Vi spiste middag sammen med vertsbroren min og kjæresten hans før vi alle fire spilte brettspill sammen.

Utvekslingsstudent poserer foran en bygning

På lørdag hadde vi egentlig tenkt å dra inn til sentrum av Wiesbaden (jeg bor ikke direkte inne i byen, men i en bydel ganske langt ut). Men da vi våknet var ikke været det beste så vi bestemte oss for å vente litt for å se om det ble noe bedre. I mellomtiden spilte vi en runde monopol, og da vi var ferdig var været blitt hakket bedre, så vi tok bussen inn til sentrum. Jeg fikk vist Edna skolen min og litt andre plasser, mens vi tok en del biler.

Søndag kom, og etter mye om og men tok vi oss en joggetur. Vi spilte også en ny runde monopol, før vi spiste donuts og spilte et annet spill med resten av vertsfamilien min. Etter dette var det dessverre tid for at Edna måtte reise tilbake, så jeg tok toget til Frankfurt med henne før hun tok toget videre hjem.

 

Emma blogger fra Wiesbaden i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju