Første tiden i Tyskland

Hei alle sammen.

Nå er det litt over fire uker siden jeg kom til Tyskland, og jeg tenkte å fortelle litt om hvordan min første tid her nede har vært. Det har virkelig skjedd så utrolig mye, og jeg klarer ikke helt å begripe at det kun har gått fire uker. Ikke misforstå meg, det har gått kjempefort, men samtidig har jeg opplevd så mye nytt og gjort så mye. Jeg klarer ikke helt å forstå hvordan alt dette har skjedd på bare fire uker. Jeg tenkte at jeg kan starte med å fortelle om da jeg først kom hit og den første tiden her.

Jeg tok fly fra Oslo, fredag 14. august, tidlig på morgenen og ankom Frankfurt flyplass rundt 8.30. Etter å ha ventet i noe som føltes som en evighet på bagasjen min, fant jeg endelig veien ut og fikk møt vertsfamilien min for første gang. Den følelsen jeg fikk da var helt spesiell. Det var først da det gikk opp for meg at dette er familien jeg skal bo hos de neste 10 månedene, personer jeg aldri faktisk hadde møtt før. Det var ganske spesielt, men ekstremt spennende. På forhånd var jeg litt redd for at det skulle bli litt småkleint på bilturen hjem, hva skulle vi snakke om liksom? Men jeg syntes egentlig det gikk ganske greit, det er jo en helt ny situasjon og man vet kanskje ikke helt hva man skal si, men det gikk seg fort til for min del.

Første dagen tok vertsfamilien meg med inn til sentrum av Wiesbaden (Wiesbaden er byen vi bor i, men vi bor i en bydel som ligger ca. 15 min utenfor selve sentrum). De viste meg litt rundt omkring og så dro vi ut og spiste, for så å se en film da vi kom hjem igjen.

Dag 2 var også svært innholdsrik, med masse nye inntrykk.

Vi dro på en rundt 15 km lang sykkeltur, og jeg fikk sett en god del av landskapet her og området rundt der vi bor. Jeg må si at jeg virkelig foretrekker å sykle her, kontra hjemme i Norge, for her er det veldig flatt og jeg slipper alle de oppoverbakkene som jeg alltid har syntes er det verste med å sykle. På kvelden grillet vi og vi fikk besøk av noen venner av familien. De tok meg også veldig godt imot, pratet til meg, stilte meg spørsmål og var veldig imøtekommende og hyggelige. Jeg syntes det var veldig fint å få møte litt flere folk, det gir liksom et bedre innblikk i språket og kulturen synes jeg.

Neste dag dro vi på en enda lenger sykkeltur. Vi syklet ut fra Wiesbaden og til byen Mainz, så jeg fikk sett så mye mer av området her og det var utrolig fint. Vi stoppet etter ca. 1,5 time og spiste is på en liten cafe rett ved elven Main. Det var vel nærmere 30 grader ute denne dagen så det var veldig godt å ta en pause i syklingen for å spise is.

Utveksling i Tyskland

Jeg føler at jeg ble tatt veldig godt imot og jeg er glad jeg allerede føler meg komfortabel i familien min. Jeg begynner faktisk å føle meg hjemme her og ikke bare som en gjest, og det er jeg veldig glad for. Rutiner har begynt å danne seg og livet faller liksom litt mer på plass. Jeg har også gått noen uker på skolen nå, men tenker jeg kan fortelle om skolestart i et annet blogginnlegg.

Men her kommer litt bilder av ting jeg har gjort med vertsfamilien min den første tiden.

Utveksling i Tyskland

Vi var i en klatrepark som het Kletterwald Neorberg, og de hadde masse ulike løyper man kunne gå oppi trærne, blant annet en med kun zipliner. Jeg har faktisk aldri vært i en klatrepark før så jeg syntes dette var ekstremt gøy. Løypene hadde ulik vanskelighetsgrad og det var spesielt gøy å prøve seg på de mer utfordrende.

Vi var også på en litt spesiell tur forrige uke. Det var en løype kun bestående av steiner (slike dere ser på bilde). Og det går oppover. Så man starter nede og så må man klatre/gå oppover kun på disse steinene. Så man må liksom finne sine egne steiner å gå på og se hvor det er best å gå.

Utveksling i Tyskland

Dette bildet er tatt ganske langt nede på turen, og det ble brattere og større steiner høyere opp.

Som dere kanskje skjønner har jeg og vertsfamilien min vært på en del turer, sykling og gåing osv. da dette er noe både jeg og vertsfamilien min er glad i å gjøre. Så jeg føler meg veldig heldig som kom i en familie med litt samme interesser som meg. Selvfølgelig er det noen interesser vi ikke deler også, men slik er det jo hjemme i Norge med familien min der også. Men jeg føler at jeg og vertsfamilien min var en veldig og god match. Vi har det veldig fint i lag, og samtidig har jeg blitt veldig komfortabel med dem og jeg tør å prate med dem om det er noe som plager meg.

Utveksling i Tyskland

Her er et bilde fra denne helgen. Da besøkte jeg og vertsmoren min dette slottet, som heter Burg Rheinstein. Tyskland er kjent for å ha mange slike borger/slott og jeg er veldig glad for at jeg har fått sett et av dem. Vi tok en lengre vei opp til slottet gjennom skogen, så det ble en fin 2 timers gåtur først. Så da vi kom frem gikk vi inn og så oss litt rundt. Dette, som mange andre lignende slott er gjort om til museer, så man kunne følge en løype gjennom hele bygningen og få med seg historien til slottet.

Utveksling i Tyskland

Dette er bare en liten oppsummering av noe av det vi har gjort, men vi har også vært ute og spist et par ganger, dratt og handlet i lag og flere småting. Jeg vet at vi har flere planer etter hvert og jeg gleder meg virkelig til å oppdatere dere mer på hvordan det går med meg i Tyskland og hva jeg kommer til å gjøre.

 

Emma blogger fra Wiesbaden i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju