Halvveis i utvekslingsåret!

Nå har det gått lang tid, og jeg er halvveis i året mitt. Det å være utvekslingselev er både spennende og tøft. Alt kan skifte fra bra til dårlig på to sekunder, men også skrifte tilbake akkurat like raskt. Dette er noen av mine største oppturer, og beste minner så langt, som jeg skal huske på og ta med meg videre:

Begynnelsen
Det er vel ikke til å legge skjul på at jeg aldri har vært så spent, så nervøs eller nysgjerrig noensinne som jeg var de første dagene hos vertsfamilien og på skolen. Hver eneste morgen våknet jeg mye tidligere enn jeg pleier og gikk ned og snakket i vei. Når jeg ser tilbake på den første tiden min her i Irland, så har jeg veldig gode minner.

Tur til Belfast med vertsfamilien
I høstferien tok vertsfamilien min meg med til Belfast (i Nord-Irland), fordi vertsmoren min kommer derfra. Vi bodde hos vertsmors mor og brukte dagene på sightseeing, shopping og museer. Vi så tydelige spor etter en trøblet fortid. Fortsatt i dag er det tydelige konflikter mellom protestanter og katolikker i Nord-Irland. Jeg føler meg veldig heldig som fikk oppleve dette.

Veggkunst i Belfast

Tur til London
I November arrangerte organisasjonen her en samling for de utvekslingselever i England og Irland som hadde lyst. Dette ble en helgetur til London. Det var helt utrolig morsomt! Vi dro på musikal, cruise på Themsen, Madame Tussauds, shopping og sightseeing. Vi ble også kjent med hverandre og jeg fikk mange nye og gode venner i samme situasjon som meg selv. Hele helgen var bare latter og moro. Gjennom hele denne høsten, så er nok denne samlingen mitt beste minne.

Jul
Etter at jeg hadde vært ganske syk de siste skoledagene med bronkitt og omgangssyke, hadde vi også en veldig annerledes jul enn hva jeg er vant til. Det var litt trist, litt rart, veldig spennende og veldig koselig. Jeg var med på å sette ut ’mince pies’ og ’cookies and milk’ til julenissen, og bidro selv med å lage julegrøt. Jeg var med til den katolske kirken i juleforberedelsene, og i den protestantiske på julaften. På den måten har jeg fått en smak av begge kirkene siden vertsforeldrene mine tilhører hver sin. Jeg har nok alt i alt opplevd flest katolske tradisjoner, siden skolen min er en katolsk pikeskole.

Julegaver

Det var rart å være i Irland den 24. Desember, siden de ikke feirer denne dagen. Jeg Skypet hjem, og fikk med meg julegaveåpningen i Norge. Dagen etter, dro vertsbrødrene mine meg ut av senga klokka 07.00 for å åpne de enorme mengdene med gaver som julenissen hadde satt frem. Mange av dem lå i digre stockings. På kvelden var jeg med på den tradisjonelle julemiddagen med fylt kalkun og ’irish ham’.

Den 26.des reiste vi opp til familie i Dublin, og hadde julemiddag der med hele storfamilien.

Det har vært hyggelig å bli inkludert i en annen families julefeiring, men jeg gleder meg jo bitte litt til neste år når jeg feirer jul hjemme og kan mimre tilbake på denne tiden og fortelle historier til min egen familie.

Hilsen Ellinor