Irland er vakkert!

Vakre Irland

For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke så høye forventninger til noe som helst da jeg dro til Irland. Jeg hadde hørt det folk fortalte, og trodde på det; "Bergensvær"... Regn, regn og atter regn. Naturen skulle være ganske lik den norske!

Vel, så feil kan man ta, i hvert fall på naturbiten. Når du reiser rundt i Irland kan du finne all slags vakker natur; en strand som ser ut som den vakreste italienske perle, skog og fosser som kunne vært New Zealand, vakre åskammer og high-lands som jeg trodde bare hørte til i Skotland. Og midt i den vakre naturen støter du plutselig på noen helt fantastisk majestetiske og nydelige middelalder-borger. 

Irland er vakkert


Irene er veldig opptatt og stolte av vikingenes historie. Vikingene som kom til Irland kom fra Skandinavia og Norge. Vikingene plyndret og grunnla flere Irske byer, blant annet Dublin.

Når man bor i Irland kan man ikke unngå å lære masse om landets spennende historie. Det er spennende å lære om forholdet til England og deres kamp for å bli et fritt land. Man lærer også mye om forholdet mellom Irland og Nord-Irland, og urolighetene mellom katolikker og protestanter i Nord-Irland.

Men i den tidlige historiske perioden, fra 1100-tallet til 1500-tallet, ble det altså bygget mange flotte borger i Irland. De er virkelig et syn den dag i dag. Ofte, når jeg føler at jeg virkelig er "in the middle of no where”, så dukker det plutselig opp en stor og vakker borg foran meg. Jeg sykler faktisk forbi en av dem, ”Blackrock Castle”, hver dag på vei til skolen. 

Selv om Irland har nydelig natur, så finnes det også mange hyggelige småbyer og koselige tettsteder. Ofte består de bare av et par gater med butikker og puber i forskjellige og kraftige farger. Gatene ender ofte opp i en stor borg eller en katedral/kirke. 

Cork, byen jeg bor i, er teknisk sett den nest største byen i Irland etter Dublin. Jeg hører mye skryt fra innfødte om hvor "stor" denne byen er.... sammenlignet med Oslo, som jeg selv kommer fra, er Cork mer som en småby. Cork er en by jeg virkelig har forelsket meg i etter å ha bodd her snart et skoleår. Vi har en stor hovedgate (st. Patrick’s st.). Der ligger de fleste store butikkene. Så har vi en sidegate (Oliver Plunkett st.), som virkelig er definisjonen på en irsk gate.... Her finner man ”irish pubs”, én etter én bortover gata, og også mange koselige spisesteder og noen koselige butikker.Kort sagt; Irland, spesielt Cork – som ikke er så fullt av turister enda – er virkelig verdt turen, både for nye utvekslingselever, og også for turister som bare har lyst til å oppleve noe nytt og se flott natur. 

Sånn, da fikk jeg reklamert litt om Irland også

Ellinor

Venner i Irland