Møtet med det nye

Nå har skolen startet, og jeg har blitt kjent med vertsfamilien min. Det har vært en stor omveltning, for ikke bare har jeg måttet få tilbake normal døgnrytme, men jeg har også måttet leve hverdagen på et nytt språk.

Jeg hadde hørt mye rart om den irske aksenten før jeg reiste, men den er overhodet ikke vanskelig å skjønne! Før jeg dro var jeg faktisk nesten litt redd for at jeg skulle komme hjem med en veldig "rar" aksent, men den bekymringen la jeg fra meg så fort jeg kom hit. Irsk er både forståelig og pent å høre på.

Møtet med vertsfamilien var noe jeg hadde gledet meg veldig til, men da jeg kom med toget fra Dublin og Soft Landing Camp til Cork, kjente jeg at hjerterytmen steg og at jeg ble veldig nervøs. Da jeg gikk av toget på Cork stasjon, var jeg nesten helt skjelven. 

Jeg ble så utrolig glad da jeg så vertsmor stå på perrongen, sammen med mine to små vertsbrødre, med et bredt smil om munnen. All nervøsitet forsvant! Vi gikk til bilen og tok en liten rundtur, og de viste meg noe av det Cork har å tilby. 

I Irland begynner ikke skolen skikkelig før i september, så familien hadde fremdeles ferie. De første dagene brukte vi på å kjøpe skoleuniformen min og ting jeg trengte til skolen. Vi var også "turister" i Cork, og familien tok meg med til noen forskjellige attraksjoner der jeg fikk en hyggelig introduksjon til byen jeg skal tilbringe de neste 10 månedene i.

Jeg tror faktisk ikke at jeg kunne vært noe særlig mer fornøyd med vertsfamilien, for de er virkelig hyggelige!

Første skoledag var på tirsdag den 30. August, og den varte kun i én time. Jeg møtte opp i full uniform, sammen med alle de irske elevene som var klare for et nytt skoleår. Alle satt samlet i en sal, og navnene våre ble ropt opp. Deretter valgte vi fag og fikk satt sammen vår  timeplan. De jeg ble best kjent med var de to andre utvekslingsstudentene på trinnet mitt. De Irske elevene var i ekstase over å se hverandre igjen etter ferien, og var ikke så veldig interessert i oss. 

Jeg er ganske sikker på at dette vil snu etter hvert som vi begynner å ha timer sammen og de ser at vi snakker engelsk.  

Etterpå skal jeg ut i byen for å kjøpe inn skolebøkene mine. Jeg må kjøpe alle bøkene til alle fagene selv. Det er mye som er forskjellig fra den norske skolen.

Nå er hverdagen i gang, bare la den komme!

Jeg er veldig spent!

Hilsen Ellinor