Ville sommerfugler i magen

De siste ukene har gått utrolig fort i et surr av pakkelister, handlelister og avskjeder. For første gang på en stund har jeg faktisk muligheten til å sette meg ned for meg selv og tenke... Jeg er fremme i Irland!

Hele livet mitt har det å reise utenlands på egenhånd vært en drøm. Jeg har ønsket å komme meg ut av den trygge bobla jeg har levd i i Norge, og klare meg litt mer selv. Det var ved en ren tilfeldighet at jeg kom over Explorius sin nettside som sa at jeg, på 14 år, kunne reise på utveksling. Da muligheten bød seg, var det ikke noe tvil om at det var dette jeg ville.

Avreise til Irland

Nå er eventyret i gang
Jeg er nå fremme i Irland og Soft Landing Camp er snart ferdig. Det var tøft å ta farvel med de jeg er glad i. Det var helt utrolig trist å vite at jeg ikke skal se dem på 10 måneder, men det har ”fadet” litt ut av hodet etter hvert som jeg har fått det mer travelt. Da siste glimt av mamma og pappa var tatt, forsto jeg det:

Eventyret er i gang - dette året er mitt!

Mitt første møte med Irland
Jeg ble litt usikker underveis på reisen over til Irland. Jeg måtte gjennom en flere passkontroller, og fikk en del spørsmål. Jeg var så utrolig lettet da jeg var ute av tollen og møtte en hyggelig, irsk dame som tok meg imot. Vi sto en stund og ventet på at utvekslingselevene fra de andre landene skulle ankomme. Da de kom tok vi bussen til Dublin City University, der vi skulle bo.

Hele Soft Landing Camp handlet kort sagt om å bli kjent med nye folk, bli trygg på seg selv og mer vant til å snakke engelsk. Det var ikke bare meg som var trøtt den første kvelden! Vi hadde reist langt, og måtte snakke et helt nytt språk med folk vi ikke kjente fra før.  

Vi lærte mye om den irske kulturen og også viktige historier som ”Molly Malone” og ”Saint Patrick”. Her står vi foran den kjente Molly Malone-statuen i Dublin.Soft Landing i Irland

På dag nummer to fikk vi et besøk av en språkprofessor som ga oss masse tips om hvordan vi skulle lære så mye engelsk som mulig på kortest mulig tid. Det var veldig spennende og nyttig.

Det beste var likevel å Dublin og få ”fri”. Vi fikk gå rundt i små grupper, og det kjentes nesten som jeg fløy. Vi spiste middag med hele gruppa på en pizzarestaurant, og avsluttet med en sightseeing-tur rundt omkring i Dublin i måneskinn.

St. Patricks cathedral i Dublin

Irland

Nå skal jeg snart sette kursen mot togstasjonen. Etter noen timers togtur venter min vertsfamilie i Cork.

Dette går bra!

Ellinor