Halloween i Irland

tur til dublin

Denne uken har det vært høstferie, og man begynner å merke at det går mot mørkere og kaldere tider. Temperaturen har sunket betraktelig, og trærne som var grønne, har nå blitt gule, røde og oransje. Det var derfor godt å ha noe å se fram til, og Halloween her i Irland er absolutt noe som er verdt å få med seg, for det er en viktig feiring. Halloween er opprinnelig en keltisk tradisjon som har røtter langt tilbake i tid. Folk pynter hus, butikker og kafeer, går i parader, feirer sammen med familie og venner, samt at det flere steder skytes opp fyrverkeri. 

Forrige helg arrangerte utvekslingsorganisasjonen her en tur til Athlone, Galway og Dublin. Vi bodde hos vertsfamilier i Athlone i to netter, og reiste rundt til de forskjellige byene på dagtid. Disse turene er ofte veldig kjekke fordi man treffer utvekslingselever fra andre skoler og blir kjent med nye folk. Man får i tillegg dratt til steder som vanligvis er litt tungvinte å komme til, for eksempel Cliffs of Moher.

Irland byr på mange flotte naturopplevelser, men ofte er det vanskelig å komme dit grunnet mangel på transport. Derfor er sannsynligvis leiebil det beste alternativet hvis man skal dra rundt i landet som turist.

reise i irland

Athlone er en by midt i landet som, grunnet den strategiske plasseringen ved en elv som var lett å krysse, har en ganske blodig historie, og mange viktige slag fant sted her. Vi dro på en
båttur opp langs elva, og besøkte to museer; et som var viet til lokalhistorie, og et
kunstmuseum. Vi hadde også en del fritid der vi fikk gå rundt og gjøre det vi ville. Vertsfamilien var veldig hyggelig, oss fire som bodde der følte veldig velkomne og godt behandlet.
 

utvekslingsstudent i irland

Cliffs of Moher er en verdensberømt turistattraksjon som ligger et par timers kjøretur unna Galway. Det var et utrolig syn, ulikt alt annet jeg har sett. Det hjalp veldig at været var bra og at vi fikk nok tid til å se oss om skikkelig. Etterpå dro vi til Galway. Der ble det blant annet
arrangert en Halloweenparade som gikk gjennom byen, og gatene var fulle av folk som ville
få med seg det som skjedde.

Kostymene og flåtene var bare fantastiske. Sola hadde gått ned, så de mørklagte gatene og lys fra fakler og andre pyroeffekter ga en helt spesiell atmosfære. Den siste dagen tilbragte vi i Dublin. Bussen slapp oss av ved Trinity College, og vi fikk gjøre og se det vi ville. Vi så både Trinity College, statuen av Molly Malone, og ikke minst oppleve det yrende folkelivet i hovedstaden. Kunstmuseet var åpent, og siden det er gratis å gå inn, tok vi oss like gjerne en tur dit.
 

Jeg er veldig glad jeg deltok på turen og fikk reist rundt til slike flotte steder. Det er jo noe av poenget med å være utvekslingselev; å se nye ting sammen med nye folk. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å tilbringe et skoleår på.

Borghild