Min hverdag i Irland

Hei igjen!

Jeg er tilbake, og jeg kan ikke tro jeg snart har vært her i to måneder! Den siste måneden har flydd forbi og jeg nyter hvert sekund av det. Mye er derimot forandret og vanskelig på grunn av korona, men selv om året kan virke annerledes, er jeg utrolig glad for at jeg bestemte meg for å dra allikevel.

Siden jeg nå har vært her en liten stund, har jeg fått opp noen rutiner i hverdagen som jeg har lyst til å dele med dere.

Skolehverdagen

Utveksling i Irland

Klokka 06:50 våkner jeg av den pinefulle alarmen. Begge utvekslingsstudentene jeg bor med har allerede vært oppe i 20 minutter, mens jeg haler ut tiden i senga litt til, med telefonen i hånda, og står opp klokka 07:06 presis. Seks over sju hopper jeg ut av senga, tar på uniform, pusser tennene, hiver i meg frokost, pakker lunsj og løper ut til en buss som står ventende rett utenfor innkjørselen. Vi er fire i huset som går på skolen, og alle har forskjellige tidsskjemaer å følge, derfor ser vi hverandre ikke mye før vi alle tar på skoene i gangen.

Bussen kjører klokka 07:40 og etter 50 minutter på bussen er vi endelig fremme ved skolen. Merkelig for en tidligere svært skolelei Oline å si dette, men skolen er høydepunktet av dagen. Det er her jeg får se alle vennene jeg har fått, møter nye venner, rett og slett har det veldig gøy.

På skolen går alt på engelsk, og det var litt krevende i starten. Munnbindet alle lærerne må gå med og tanken på at alle snakker med en litt bred irsk aksent gjorde det ikke spesielt bedre. Skolen i seg selv er ikke svært vanskelig, men jeg har mange nye fag, der noen stiller høyere krav enn andre. Jeg trasker rundt fra time til time fra klokka 9 til klokka 16. Vi har to pauser i løpet av dagen, begge på en halvtime. Unntaket er onsdager hvor mange skoler, som min, har halv dag. Når det er halv dag på skolen slutter vi klokka ett. Da drar vi ofte til byen, en halvtime unna, eller så blir vi i sentrum av bygda vi bor i. Vi bestiller litt mat og slapper av ved en innsjø rett bak skolen.

Etter-skoleaktiviteter

Utveksling i Irland

I starten av oppholdet meldte jeg meg på en bokseklubb. Jeg hadde veldig lyst til å melde meg på en fritidsaktivitet/sport, både fordi det er en fin måte å få nye venner på, men også fordi det er god trening. Alt av utstyr måtte kjøpes i forkant fordi de kunne ikke låne bort. Heldigvis var bokseklubben noe jeg virkelig likte, men etter kun to treninger ble det avlyst. Irland nådde level 3 i «lockdown», og vårt county level 4, noe som gjorde at innendørs sporter ikke lenger var mulig. Derfor blir det ikke mer boksing på en stund, men håper det blir det snart:)

Utveksling i Tyskland 

Jeg bor rundt femti meter unna noe vi kaller «the center» der det er en løpebane, to fotballbaner og et treningssenter. Så i stedet for boksing drar jeg dit og trener tre ganger i uka. Hvis jeg ikke jeg gjør dette henger jeg enten med venner eller familien.

Kveldene

Utveksling i Irland

Kveldene går ofte med tid til vertsfamilien. Heldigvis er vi mange, så det er mye å finne på. Vertsbroren og vertssøsteren vil alltid finne på noe, enten det er å spille monopol, gå tur eller se på film. Det er lite alenetid å få, for i tillegg til vertssøsteren og broren, så bor jeg på rom med to andre utvekslingsstudenter, noe som er utrolig hyggelig. Vi må selvfølgelig ikke glemme av leksene heller, for det er definitivt mer enn jeg er vandt til, og alt må skrives for hånd. De bruker ikke PC i det hele tatt noe som var en stor forandring. På kun en måned har jeg skrevet ut en og en halv skrivebok, og de var ganske store. Jeg kan ærlig si at jeg starter ganske sent med leksene, og setter meg kanskje ikke ned før i åtte tiden, noe som gjør at jeg er den siste som legger meg i elleve, tolv tiden.

Takk for at du leste gjennom nok et innlegg

Hilsen Oline:)

 

Ønsker du også å reise på utveksling til Irland? Bestill et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag, så hjelper vi deg med planleggingen.

Avtal intervju