10 måneder i Paradis! 

Jenny i vakker natur på Réunion

Mitt navn er Jenny og jeg har vært på utveksling på La Réunion i omtrent seks måneder nå. For å være ærlig har dette vært de beste seks månedene av mitt liv!

La Réunion er en liten fransk øy i Det indiske hav mellom Mauritius og Madagaskar. For meg er det rart at så og si ingen kjenner til øya, fordi det er virkelig en øy som har mye å by på: varme året rundt, fjell opp mot 3000 moh, en aktiv vulkan, paradis strender, fossefall, tropiske frukter og grønnsaker og en imøtekommende og snill befolkning.

Før jeg dro på utveksling var det mye som skremte og bekymret meg. Men jeg tenkte at ved å dra til La Réunion ville jeg uansett finne glede i det varme klimaet og den vakre naturen. Nettopp dette har jeg gjort, men i tillegg har vært så mye mer som har gjort at jeg har forelsket meg i øya: det er først og fremst menneskene, som jeg har lært å kjenne i løpet av disse månedene. Jeg opplever menneskene her som veldig åpne, rolige (de stresser ikke på samme måte som man gjør i Norge) og imøtekommende. Derfor har det å komme i kontakt med mennesker og det å få venner ikke vært noe problem. Dette tror jeg også er mye fordi folk syns det er interessant med utlendinger på øya.. og spesielt utledninger som kommer fra nord (det er ikke spesielt vanlig her heh)..

jenny og venninne bader på tropisk øy

Solnedgang på stranden

Som nevnt over, er La Réunion en fransk øy, noe som betyr at det snakkes fransk her. Det å lære et nytt språk har vært frustrende, men mest gøy. Nå etter 6 måneder vil jeg si at jeg forstår så og si alt i timene, og det er blitt mye lettere å være sosial med venner og familie.

I løpet av de resterende fire månedene skal jeg selvfølgelig fokusere på å lære språket enda bedre og ellers bare nyyyte den siste tiden her i paradis!

Jenny bader på øya Réunion

- Jenny

Jenny er på utveksling på den franske øya Réunion dette skoleåret, les flere blogginnlegg fra våre utvekslingsstudenter på Réunion. 

Søk om å reise på utveksling