Spenning og begeistring!

Madrid

Hei,

Vi er nå midt i en sesong hvor ungdommer fra hele verden pakker koffertene sine, sier adjø til hjemmet og setter sitt første steg alene ute i verden. Min reise startet for to uker siden, da jeg sto spent på Gardemoen flyplass og tok et tårevått farvel med foreldre og mine nærmeste venner. Som de andre jeg møtte på flyplassen den dagen, kriblet magen min i spenning over hva jeg hadde å vente de neste månedene. Koffertene mine var pakket uker i forveien, og inneholdt det viktigste jeg trengte for å overleve et år alene. Reiseapotek, en stabel viktige papirer, gaver til vertsfamilien, pass, pennal, litt for mye klær og litt for lite sjokolade.

Mitt navn er Maria og jeg er en utvekslingsstudent i Spania dette skoleåret.
For øyeblikket befinner jeg meg i Madrid, på et tre ukers-forberedelseskurs før jeg setter snuta mot byen Valencia. De to siste ukene er vanskelige å beskrive i ord. Rundt hvert hjørne lurer det nye opplevelser og spennende øyeblikk. 

Jeg føler fortsatt den gleden som slo meg da jeg tok det første skrittet ut av flyplassen i Madrid. Mens de andre elevene ble møtt av sine midlertidige vertsfamilier, ble jeg kjørt av en sjåfør til leiligheten på grunn av familiens mangel på bil. Her fikk jeg mitt første møte med det spanske språket. Jeg pustet dypt inn, smilte bredt og sa i spenning; "Hola" til setet foran meg. Til min store begeistring forstod han mitt forsøk på vennlighet, og vi fikk hatt en liten samtale før jeg plutselig stod i møte med min vertsfamilie. Spanske mennesker er herlige. Familien møtte meg med et stort smil og to kyss på kinnet. Vi har blitt så godt kjent, og de har flere ganger utbrutt at de skulle ønske jeg kunne bli her hele året. I huset er det tre barn, på fem, ni og tolv år. Dette er alltid veldig gøy og lydnivået er høyt.

Get Readys språkkurs er fantastisk, og jeg er veldig glad for at jeg har fått mulighet til å starte utvekslingsåret mitt slik. Her har jeg møtt utvekslingsstudenter, fått en kickstart i den spanske kulturen, og ikke minst fått en enklere overgang inn i det spanske språket. Språket er en morsom utfordring. Selv om jeg i min første samtale med vertsfamilien lurte på hvorfor i alle dager jeg dro til et ikke- engelsktalende land, merker jeg allerede (litt) fremgang. Og jeg er veldig glad for jeg ga meg selv nettopp den utfordringen, for nå har jeg et mål og noe å streve etter.

Nå er den en uke til jeg møte med min andre vertsfamilie, og to uker til skolen starter. Jeg skjelver av spenning og begeistring for jeg gleder meg allerede.

Livet er fantastisk!

Un abrazo de, En klem fra,
Maria

Maria hos sin spanske verstsfamilieEn gruppe utvekslingsstudenter i Madrid