Myggestikk i desember!

Spania i desember


Hei og Hopp!

Nå har vi entret måneden desember, og det er ikke lenge før julen kommer å banker på døren. Etter min mening er den allerede her. Selv om mine ”medspanjoler” henger litt etter i julefeiringen, er jeg godt forberedt på den kommende ferien, da jeg startet allerede 1. desember med julesanger og julepynting. Ellers så er hverdagen lite preget av den kommende høytiden, og det er bare jeg og ”kinabutikken” på hjørnet som virker ventende på at Papá noel skal komme hoppende ned gjennom pipa.

Så hvordan er en spansk hverdag?

Både ulik og lik den jeg var vant med hjemme. Jeg både står opp litt for tidlig, og legger meg litt for sent, spiser og studerer, akkurat som tidligere. Noe som derimot har endret seg, er palmene som vifter ved min side på vei til skolen, og appelsintrærne som står til pynt i gatene. Myggen har også kommet tilbake, og jeg måtte kjøpe inn myggspray for å holde de borte fra rommet mitt forrige uke. En hverdag her, inneholder mer mat, og mindre fritid enn den hjemme. Dagene fylles med stabler av skolebøker, engelsktimer med mine vertssøsken og fritidsaktiviteter. Hvitt brød, videosamtaler, fersk appelsinjuice, og skravling om lærerne over appen Whatsapp er noe som er umulig å unngå. Spanjolene er også generelt sett et mer sosialt folk enn nordmennene, og i helgene møtes vi ofte i gatene bare for å gå en tur, eller så tar vi bussen til sentrum av byen for utforske flere sider av den spanske kulturen. ”Min spanske hverdag”, virker nå helt normal, og for første gang på mine fire måneder her, tenker jeg at det vil bli rart å komme hjem å se blonde personer i gatene og grantrær istedenfor leilighetsblokker.

Barcelona
For to uker siden, var jeg også så heldig at jeg fikk delta på en reise med andre utvekslingsstudenter til Barcelona, hvor de følgende bildene er fra. Her var vi 15 utvekslingsstudenter med to herlige koordinatorer på et hostel, og det var utrolig hvor gode venner vi ble på så kort tid. Å snakke engelsk og norsk igjen, var også noe som kunne bringe en ekstra trygghet i samtalene og et lite hint av en etterlengtet julefølelse. Til helgen går turen til IKEA, hvor jeg skal kjøpe pepperkaker og gløgg for leke litt norsk igjen.

God desember!

Nos vemos,  

Maria

Utvekslingsstudenter i SpaniaMåker og desember i Spania
Nydelig utsikt i Spania