Når livet smiler!

Utvekslingsstudent med Spansk vertsfamilie

Hei igjen,
På dagen i dag feirer jeg min syvende måned i Spania. Utrolig? Ja. Tiden løper av gårde, og den ene gode dagen etter enn den andre blir skrevet ned i dagboka. Og hjemreisen, dagen som lenge bare har vært en dato i det fjerne, er nå plutselig bare tre måneder unna. Det har fått meg til å begynne å tenke - hva har jeg egentlig lært her? Har jeg forandret meg…? Og jeg tror kanskje at jeg har det. Da jeg kom hit, var jeg så lykkelig at det hendte jeg glemte å se på verden rundt meg. Nå, syv måneder etterpå, ser jeg den en smule annerledes. 

For når livet smiler,
er det så lett å glemme at vi lever så ufattelig godt, vi setter oss selv i fokus og glemmer hvor heldige vi er. Det er ikke alle tenåringer i verden som kan si de er like trygge som oss, at de legger seg mette hver kveld eller har en skole å gå til. Hvor ofte har du kl. 6 på morgningen, tenkt hvor heldig du er som i det hele tatt får gå på skole?

Dette vil kanskje høres litt klisjé ut om du ikke har vært på utveksling selv, for hvordan kan det være sant at du endrer ditt syn på verden bare ved å stikke en tur til utlandet? Men min reise til Spania har gjort meg mer bevisst på verdenen vi lever i. Selv om Spania også er et moderne land, ser jeg at levestandarden her, er lavere enn den hjemme. Fra utsiden, titter jeg inn i den lille lykkeboblen vi nordmenn lever i, hvor vi er beskyttet fra alt vondt. Hvor sulten og krigene i verden kan avsluttes så lett som med et trykk på fjernkontrollen. Hvor vi, både spansk og norsk ungdom klager på alt vi finner rundt oss. På været, på mamma, på skolen og hvordan 10C fikk gå ti minutter før oss fra norsktimen, og vi kaller det ”Urettferdig”. Jeg har innsett at vi har blitt gitt en fordel i livet, vi har vunnet i lotto, uten å bruke gevinsten på andre enn oss selv. Ignorante fra noe annet enn vår egen lykke.


Perspektiver
Utveksling er å lære seg et nytt språk, oppleve en ny kultur og få nye venner. Kanskje du finner ut hvor mye du elsker hjemme, hvordan familien din virkelig er den beste i verden eller kanskje du lærer å sette pris på personene rundt deg. Og på livet du har blitt tildelt. Uansett er det noe du kommer til å ta med deg for resten av livet. Og er utveksling noe du vurderer å gjøre, kan jeg anbefale å bare hoppe i det. For alt er verdt det.

Våren har nå kommet til Valencia, og jeg nyter gode lesestunder i solen. Jeg smiler fordi jeg kan, og er klar for å gjøre mine siste tre måneder fantastiske.

Hilsen Maria

Kule selfiesSpanske godsaker

Nydelig utsikt