!Hola, Madrid!

utvekslingselev

Hei, jeg heter Cecilia og kommer fra Kongsberg. Dette skoleåret er jeg på utveksling i en by som heter Rivas, rett utenfor Madrid, og skal blogge for Exporius. Jeg dro på utveksling til Spania fordi jeg vil lære meg spansk og lære mer om den spanske kulturen og hvordan det er å leve her. Spania er jo et skinnsykt kjent turistmål for nordmenn, men som turist får man ikke på langt nær et innblikk av hvordan den spanske kulturen egentlig er.

 

Språkkurs og førsteinntrykk

De tre første ukene av utvekslingsåret mitt her i Spania var jeg med på et språkkurs som Explorius tilbyr her i Madrid. Vi var tilsammen 11 utvekslingsstudenter fra forskjellige land som deltok på en Soft Landing Camp og kurset sammen. Ettersom vi var en såpass liten gruppe og at vi tilbragte så mye tid sammen ble vi naturlig nok utrolig sammensveiset. Dette gjorde at mange av de første inntrykkene og opplevelsene vi fikk delte vi sammen, som kanskje gjorde det for hvertfall meg. Under språkkurset fikk jeg oppleve store deler av Madrid. Madrid har så utrolig mange muligheter som jeg vet at jeg vil nyte godt av dette året, og forhåpentligvis senere i livet også.

soft landing camp i spania

utveksling i spania

 

Min spanske vertsfamilie

Når man går på språkkurset bor man som regel to og to i en vertsfamilie. Jeg var den eneste av de 11 andre utvekslingsstudentene som permanent skulle bo i Madrid så jeg fikk bo hos min vertsfamilie hele tiden. Mitt første møte med vertsfamilien min var som sagt ganske tidlig. Jeg tror faktisk jeg var den første av alle utvekslingsstudentene som reiste til Spania med Explorius dette skoleåret som møtte vertsfamilien sin. OM jeg var nervøs. Ettersom at man bor to og to i en vertsfamilie mens man deltar på språkkurset hadde jeg en brasiliansk jente med meg. Vertsfamilien min består av mor og far og 3 døtre. De har behandlet meg som en av dem fra første dag, og jeg kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for å kunne ha de som min vertsfamilie for dette året.

 

De første ukene på skolen

Mandag 18. september begynte jeg på skolen her i Rivas. Det første møtet med spansk skole var nok litt annerledes enn hva jeg hadde tenkt meg. Skole her er utrolig viktig for mange mange ungdommer og de tar bachillerato veldig seriøst. Jeg ser realistisk på det og har skjønt på at dette trimestere kommer jeg mest sannsynlig til å stryke i så og si alle fag bortsett fra engelsk. Likevel skal jeg prøve så godt jeg kan, og det er jo det viktigste.

 

Nå har jeg allerede vært i Spania i snart 2 måneder. Det har vært to virkelig ubeskrivelige måneder og jeg har lært så mye på så kort tid. Jeg har blant annet skjønt hvor viktig det er å sette pris på tingene og menneskene man har rundt seg, både i Norge og i vertslandet. I tillegg til det prøver jeg så godt jeg kan og få det beste ut av hver eneste dag. For gjett hva? Tiden går så utrolig mye fortere enn man aner. Det har jeg allerede merket.

 

Besos, Ceci