Fremme i Spania

utveksling på videregående

¡Hola! Mitt navn er Vilde, og jeg kommer fra Karmøy. For noen år siden bestemte jeg meg for at jeg skulle på utveksling til Spania andre året av videregående. Det har vært mye venting og spenning som har bygget seg opp, og tanken på at nå skjer det, var vanskelig å ta innover seg. At jeg skal være her de neste 10 månedene føles merkelig, men også bra.

Det første som slo meg når jeg møtte vertsfamilien min var hvor dårlig jeg faktisk var til å snakke spansk. Men jeg er blitt ganske god på å si "si", nikke og smile. Familien er heldigvis veldig forståelsesfull for min mangel på spanskferdigheter. Jeg klarer å forstå en del, men jeg vil så gjerne fortelle og snakke med familien, og nå er det ofte vanskelig å finne ordene. Det blir heldigvis litt lettere for hver dag. Jo mer jeg snakker, jo bedre blir det.

Jeg bor nå i en by som heter Tomares, 10 minutter utenfor Sevilla. Jeg er veldig fornøyd med beliggenheten, men det er veldig varmt. Går du ut døren på ettermiddagen, kan det føles som å ligge på en stekepanne. Jeg er vant til 12 grader og regn hjemme i Norge så jeg synes egentlig det bare er herlig, og det er et basseng like ved huset hvis jeg trenger en nedkjøling. Jeg har ikke kjent noe særlig på hjemlengsel enda, men jeg har bare vært her i 2 uker. Jeg har også hatt en del kontakt med dem hjemme, for alle er så nysgjerrige på hvordan det går.

vilde på utveksling i sevilla

Fredag skulle vi møtes for å få vite klassene våres, og typisk min uflaks, sto navnet mitt på feil klasse i feil årstrinn. Heldigvis var vertsfaren min med meg og vi klarte å fikse det, men jeg fikk ikke truffet de jeg skal gå i klasse med. Å gå på en ny skole hvor du ikke kjenner noen og heller ikke snakker språket noe særlig er litt skummelt. Jeg skal ta linjen som tilsvarer realfag her, og jeg må bestå i alle fag for å få året godkjent. Det blir en del jobb, men det hadde det blitt med de samme fagene hjemme også, så det er jeg forberedt på.

Nå er helgen her og den tilbringes sammen med familien og de andre utvekslingsstudentene. Akkurat nå har vi bare hverandre, for vi har ikke rukket blitt kjent med andre elever. Vi kommer fra forskjellige kontinenter og land, blant annet Brasil, USA, Australia og Skandinavia. Det er veldig morsomt for vi lærer så mye av hverandre og språkene går på tvers. Man får så mye mer i tillegg til alt det spanske. 

utvekslingsstudent spania

Skolen begynner kvart over 8 på mandag, og da er jeg virkelig i gang med utvekslingsåret. Jeg ser fram til å få venner og lære mer om Spania, men jeg er også litt nervøs for første time, for jeg vet ikke helt hva jeg kommer til. Akkurat nå tror jeg det jeg ser mest fram til er å komme inn i daglige rutiner med skole, venner og sport, og det er da tiden begynner å gå fortere. Jeg gleder meg til alt jeg kommer til å få oppleve og prøve dette året, og jeg er veldig takknemlig for denne muligheten.

Hasta Luego