En litt annerledes jul

Jeg har for første gang i mitt liv feiret både jul og nyttårsaften utenfor Norge og uten familien min. Det har vært litt ensomt men også en litt fin ting. Jeg vet det er mange som gruer seg til jul av ulike årsaker, og jeg har aldri vært en av dem, så jeg synes det er bra at jeg fikk denne erfaringen.

Julemarked i Valencia, Spania

Men julen her i Spania ble heldigvis ikke så ille som jeg hadde fryktet. Vi dro til vertsbesteforeldrene mine og spiste tapas i sentrum av Valencia og jeg møtte vertsonkler, -tanter og -kusiner. Da vi kom hjem etter noen timer slappet vi av (jeg med tre nøtter til Askepott på PC-en) før vi hadde en familiemiddag. Det ble en rolig og annerledes jul riktignok, men ikke en som jeg hadde fryktet.

Nochevieja (nyttårsaften) ble hverken rolig eller ensom. Dagen startet på Burger King der jeg spiste lunsj sammen med vertsfamilien, før jeg senere fikk besøk av tre venninner som også er utvekslingsstudenter fra Danmark, Finland og Nederland. Vertsforeldrene mine var utrolig snille og lot meg ha besøk selv om de ikke var hjemme den dagen, og vi lagde skikkelig spansk tapas.

Utvekslingsstudenter som smiler og deler godteri

Rundt klokken 11 på kvelden tok vi en taxi inn til sentrum for å telle ned til 2020. Som mange av dere sikkert vet skal vi spise 12 druer de første 24 sekundene av året og selvfølgelig klarte vi å rote det til. Vi hørte ikke klokkene som ringte på grunn av all støyen og vi så heller ikke skjermene som telte ned før den var på tallet 8. Da var det bare å stappe alle druene vi klarte for å ha sjans til å greie det, noe vi forresten ikke gjorde.

Stort juletre som er laget av lysdekorasjoner

Etter flere timer inne i Valencia bestemte vi oss for å dra hjem. Det var lettere sagt enn gjort for å si det mildt. Alle taxiene i hele Valencia var opptatt og sekundet vi så noen gå ut av en taxi sprang hele byen imot den grønne taxien. Det føltes nesten ut som om vi var i en apokalypse. Jeg var vel hjemme klokken 4 på natten etter å ha lett etter taxi i over en time når det var 2 grader ute, og sovnet som en stein.

Nå har jeg vært på utveksling i Spania ½ tiden og det føles så rart. Jeg vet at alle sier at det siste halvåret går sykt fort og det er også den beste tiden, så jeg gleder meg veldig mye til hva det har å by på, fordi plutselig er jeg hjemme igjen.

Ina blogger fra Valencia i løpet av sitt utvekslingsår i Spania. Vil du også på utveksling til Valencia? Med Explorius kan du velge område i Spania. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk om å reise på utveksling