Soft Landing Camp i Madrid

Hei igjen!

Nå er det snart tre uker siden jeg satte meg på flyet til Madrid, og tiden har gått utrolig fort. Foreløpig har jeg ikke hatt noe form for hjemlengsel enda, men kjenner jeg meg selv rett vil den nok komme snikende om noen måneder. Det er bare så utrolig mye som skjer her at man rekker ikke å tenke på hva som skjer i Norge.

Utvekslingsstudenter i Madrid

Akkurat nå tilbringer jeg de tre første ukene sammen med andre utvekslingsstudenter i Madrid før jeg drar til Valencia, der jeg skal bo resten av året. Jeg er her for å bli mer selvsikker i spansk og for å få en smakebit på spansk kultur før vi kaster oss inn i det for fullt.

Utvekslingsstudenter i Spania

Vi er 17 utvekslingselever fra Norge, Danmark, Sverige, USA, Tyskland, Nederland, Australia og Ungarn, som alle skal til forskjellige steder i Spania. Jeg merker allerede at engelsken min er drastisk forbedret etter å ha snakket kun engelsk i lang tid, og det tok kun en dag før jeg begynte å blande norsk og engelsk med hverandre.

utvekslingsstudenter fra Norge

Jeg bor litt utenfor sentrum av Madrid i en midlertidig vertsfamilie sammen med en dansk utvekslingsstudent. Fra mandag til fredag har vi «skole» fra 09:00 – 12:50 med en pause midt på dagen. Læreren snakker kun spansk, men hun er veldig god til å passe på at vi forstår alt som blir sagt så det er ikke noe problem.

Til tross for at vi er en gruppe på 17 elever, er vi alle ganske sammensveiset. De dagene vi ikke har planlagte aktiviteter fra Get Ready (organisasjonen i Spania), møtes vi i parken på piknik eller går ut for å spise. Det er veldig rart å tenke på at de du har vært sammen med hver dag i tre uker plutselig skal splittes alle sammen. Heldigvis har vi allerede planlagt at så mange som mulig skal dra på turene som blir tilbudt i løpet av året så vi sees nok igjen.

Madrid

Nå er det kun få dager til jeg drar til Valencia, og det skal bli deilig å komme et sted jeg vet jeg kan kalle hjem. Det har vært vanskelig å knytte seg skikkelig til Madrid, den midlertidige vertsfamilien og alle de andre elevene når jeg vet at jeg ikke kommer til å få denne tiden tilbake. De siste dagene her skal nytes med gode opplevelser, god mat og tid med vertsfamilien før jeg skal la utvekslingsåret og skoleåret starte for fullt!

Ønsk meg lykke til!

- Ina

Ina blogger fra Valencia i løpet av sitt utvekslingsår i Spania. Vil du også på utveksling til Valencia? Med Explorius kan du velge område i Spania. Avtal intervju i dag for å starte søknadsprosessen!


Søk om å reise på utveksling