Tanker før avreise til Spania

Hei! Jeg heter Ina og skal det neste året tilbringe som utvekslingsstudent i Valencia, Spania. Nå er det virkelig ikke lenge til jeg står på flyplassen for å si ha det til familie og venner, så jeg tenkte å skrive litt om tankene mine før avreise.

Tiden kan hverken gå fort nok eller sakte nok før jeg vender snuta mot Spania. Det føles litt som å sitte på et venteværelse, og jeg vet ikke en gang om jeg gleder eller gruer meg. Faktisk, så gjør jeg ingen av delene, fordi det er ingen del av meg som har innsett at jeg skal dra enda.

norsk jente med brunt hår

Forventningene før året 

Jeg prøver virkelig å ikke ha noen forventninger, slik man blir rådet om på forhånd, og jeg trodde faktisk ikke jeg hadde noen heller. Men forventningene bygges opp ubevisst, og det fikk jeg virkelig svi for da jeg satt på stranda i Gran Canaria og ble fortalt at vertsfamilien jeg hadde snakket med i godt over en måned ikke skulle være vertsfamilien min likevel.

Da var det bare å omstille seg, for allerede før året hadde startet var alt snudd på hodet.

grønn natur

Kontakt med vertsfamilien

Med en gang jeg fikk vite hvem vertsfamilien min var (både den første og andre) tok jeg kontakt med dem med en gang for å «break the ice» så mye som mulig før jeg skal ankomme. Da får man mulighet til å bli litt kjent med dem, se bilder av hjemmet og komme litt mer forberedt.

Jeg har allerede snakket masse med både utvekslingsstudenten jeg opprinnelig skulle bo med og utvekslingsstudenten jeg skal bo med nå. Det føles veldig trygt, for nå har jeg allerede to venner før jeg har kommet.

 

Å nyte den siste tiden

natur

Jeg bruker all tiden jeg kan på å nyte livet mitt i Norge, spesielt familien min og vennene mine. Det føles rart å dra fra dem og livet vi har sammen, men innerst inne vet jeg jo at jeg kommer tilbake. Jeg skal jo starte et nytt liv i et annet land!

I tillegg prøver jeg å nyte den gode maten og det varierende været. Jeg setter pris på å høre regndråpene utenfor soverommet mitt, for jeg vet at det kommer til å skje sjeldnere etter hvert. Jeg sluker til meg alt som er norsk en siste gang før jeg skal sette meg på flyet og være borte i 10 hele måneder.

Hilsen Ina


Ina blogger fra Valencia i løpet av sitt utvekslingsår i Spania. Vil du også på utveksling til Valencia? Med Explorius kan du velge område i Spania. Søk i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk om å reise på utveksling