Høydepunkter og nederlag om hverandre

Nydelig utsikt

Tenkte jeg skulle skrive litt mer om hvordan det faktisk er å være på utveksling, fremfor å bare skrive om hva jeg gjør. For tiden er livet mitt her nede en berg og dalbane, med høydepunkter og nederlag, om hverandre. Det er nemlig ganske så psykisk utfordrende å være en utvekslingsstudent; alt er nytt, du starter fra start med null venner, du er langt unna familie og venner, du blir kastet utfor komfortsonen din og du må tilpasse deg en ny kultur.

Samtidig som det er en utrolig spennende, lærerik, og unik opplevelse. Så langt har det vært både av den beste og vanskeligste tiden i livet mitt, altså en berg og dalbane.

Når du leser om utvekslingsår får du stort sett høre om den positive siden, og hvordan dette kommer til å bli det beste året i livet ditt osv… sannheten er at dette fantastiske året også kommer med en veldig mørk side. Du skal sannsynligvis også gjennom mange nederlag; hjemlengsel, skuffelser, dager hvor du gråter deg selv i søvn og stunder der du spør deg selv om det egentlig var verdt å komme hit.

Jeg tenker å nevne noen av de største skuffelsene folk opplever som utvekslingsstudenter, så dere som skal reise hit kan være bedre forberedt.

En ting som kan være utfordrende og virke skuffende kan være vanskeligheten med å få seg engelske venner. For min egen del har det vært lett å få seg engelske venner, men jeg kjenner veldig mange utvekslingsstudenter som synes det er veldig vanskelig å få seg engelske venner. Fordi de synes folk virker helt uinteresserte og at det allerede er dannede gjenger, som det er vanskelig å komme seg inn i. Men det er bare å være tålmodig, for det tar tid å klare å være 100% seg selv på et annet språk, det å oversette humoren din og klare å føre interessante samtaler med andre kan virke vanskelig i begynnelsen.

Men, til slutt vil det løse seg, og da har du en fantastisk egenskap å ta med deg videre i livet!

Det er mange nedturer. Det har vært dager der jeg virkelig bare har ønsket å komme tilbake til det vanlige og trygge livet mitt i Norge, men i stedet må jeg bare fortsette å bevise for meg selv at jeg klarer dette. Men selv om det er mye vanskelig, er det fine ting med alt som er vanskelig også. Som at jeg ved å være vekke fra de, virkelig lærer meg å sette pris på verdens beste familie, i tillegg til at jeg finner ut hvem som er de ekte vennene mine, jeg ser virkelig hvor bra vi egentlig har det i Norge og jeg beviser for meg selv at jeg er mye sterkere enn jeg trodde jeg var.

Som Mamma sa til meg i telefonen en dag, så er ikke noe av dette året bortkastet, for også nederlagene er erfaring som er gull verdt å ha med seg videre i livet. Livet er ikke en dans på roser de heller og ved å ha erfart store nederlag, så blir du sterkere til å håndtere nye og du lærer deg å sette større pris på alt som er fint her i livet.

Hilsen Eleonore

Utvekslingsstudent i England
Utvekslingsstudent i England