De siste ukene har jeg tatt del i NCS

Utvekslingsstudent på National Citizen Service

De siste ukene har jeg tatt del i NCS (National Citizen Service NCS). NCS er en organisasjon med statsstøtte, som jobber med ungdom i aldersgruppa 16 til18 år. Organisasjonen tilbyr et program som inneholder fire ulike deler. Der del en er en aktivitetsuke til Wales, del to er diverse kurs i jobb-søking, jobbintervju, psykisk helse og matlaging, del tre er frivillig arbeid i nærområdet og del fire er graduation, der du får eit kursbevis signert av David Cameron.

For meg har NCS vært en unik mulighet til å bli kjent med mange engelske ungdommer i mitt område, samt å få oppleve mange gøye aktiviteter. For når vi var i Wales hadde vi en aktivitetsuke, der vi blant annet gjorde fjellklatring, paint ball, kjørte ATV og dro på elvesafari. Jeg synes personlig at elvesafari var det gøyeste, fordi vi fikk hoppe fra høye fossefall og kravle gjennom mørke huler, i tillegg til at været og naturen var helt fantastisk. Jeg fikk virkelig følelsen av at vi var alene med naturen, i og med at det ikke var noen andre rundt oss og vi gikk i flere timer for å komme dypt inn i naturen. Det var i det hele tatt utrolig gøy å få sett Wales, som er noe helt annet enn storbyen jeg bor i nå.

Utvekslingsstudent på National Citizen ServiceUtvekslingsstudent på National Citizen Service

Det har også vært veldig givende å være med på et veldedighet prosjekt, og gi nye muligheter til fattige barn i området vårt. Vi startet med å dra rundt besøke ulike organisasjoner som jobber for å gjøre en forskjell i nærområdet, noe som var veldig fint. Så måtte vi velge en organisasjon som vi ønskte å hjelpe, og vår gruppe endte til slutt opp med en organisasjon som heter Tarner Comunity. Dette er en organisasjon som holder til i den fattige delen av Brighton og jobber for å gi barna en trygg plass å tilbringe fritiden sin på. De organiserer etter-skoletid-klubber hver dag, der ungene har et stort utearealet å leke på, i tillegg til at det blir servert et varmt vegetariansk måltid hver dag. Dette med tanke på at de fleste av barna ikke har utearealet heime og i visshet om at veldig mange ikke har faste måltid i heimen. Men organisasjonen har for tiden en del økonomiske vansker og sliter mye med hærverk... Så derfor valgte vi å hjelpe til med å sette opp et Fund Raising Prodject, og klarte gjennom det å samle inn 500 pund som vi kunne gi organisasjonen. For en så liten organisasjon var disse pengene gull verdt, og organisasjons lederen ble veldig rørt når vi gav dem pengene. Det var virkelig godhjertede mennesker som drev dette stede, og jeg vurderer å jobbe der som frivillig etter jull.

Nå er NCS over for min del, og vi hadde Graduation forrige søndag. Noe som føles veldig rart siden jeg har hatt NCS hver helg, de siste to ukene og blitt veldig godt kjent med de andre ungdommene og de kloke lederne våre. Men om du er/skal på utveksling i England, anbefaler jeg virkelig å sjekke ut NCS. Du betaler bare 50 pund selv også betaler staten resten, som dekker alt av reise, mat og transport. Det er virkelig en unik opplevelse og en god måte for å komme i kontakt med andre britiske ungdom på.

Finn ut mer om NCS her.

Utvekslingsstudent på National Citizen Service
Utvekslingsstudent på National Citizen ServiceUtvekslingsstudent på National Citizen Service