Etterlengtet ferie og tidlig jul

Ida i England

Hei igjen,
Tiden går ganske fort her borte. Hverdagen er fortsatt full av skole og trening, prøver og innleveringer. Vi har akkurat hatt en etterlengtet uke med fri, høstferie, eller half-term som det heter her. Litt kjipt å få levert en god håndfull med lekser og innleveringer som måtte gjøres. Vi feiret tidlig fri med en cafétur, har nå blitt stamkunde på Costa coffee´n her borte. 

Første fridag dro vi på The Vamps konsert. Var en ‘liten’ konsert de skulle ha her. Vi gikk oss litt vill, men tilslutt kom vi frem, var ikke vanskelig å legge merke til den kilometer lange køen. Konserten var bra, var ikke noe å si på det.

Ellers har barnebarna til vertsforeldrene mine vært her ett par dager, så vi har sett på litt skumle filmer, bygd med Lego og spist norsk melkesjokolade. På onsdag hadde underorganisasjonen her en tur med alle utvekslingsstudentene i Manchester en tur til Blackpool. Var en koselig, men lang tur. Vi hadde i hvert fall en hyggelig tur og fikk spist fish and chips.

På lørdag var det Halloween, noe som blir feiret litt mer her borte. Vinduene i butikkene er fulle av gresskar og spindelvev og tv-programmene har ‘Halloween specials’.

Rett etter Halloween er alt fokuset på jul. Vinduene bytter fort fra gresskar til nisser og spindelvev til snø. Julelys blir installert og menneskene her gleder seg ekstremt mye. Må innrømme at jeg får en liten julefølelse selv og gleder meg til å se julelysene bli tent, gå på det kjente julemarkedet her og lage risengrynsgrøt for vertsfamilien.

I starten av november var det også Remembrance Day og Bonfirenight som var veldig fint å få oppleve.

Hilsen Ida

Juletre i EnglandBondfireFyrverkeri