Klar for nye opplevelser!

Ida i England


Hei,
Jeg heter Ida, er 17 år gammel og kommer fra Skien. Skoleåret 2015/2016 vil jeg tilbringe i Manchester, England. Jeg håper disse innleggene vil være til hjelp for dere som vurderer å blir utvekslingsstudenter og at de vil gi ett innblikk i hvordan det er å være en utvekslingsstudent.

Avskjeder og forberedelser
Blant vennene mine er det mange som har valgt å reise på utveksling. Dette har resultert i mange avskjedsfester. Det har vært veldig rart å se en etter en dra vekk for å tilbringe de neste ti månedene i et annet land. Og nå var det min tur. Vi samlet hele familien til åpent hus tre dager før jeg dro for å ta siste farvel. Det ble kaker, brettspill og mange klemmer.

Dagen før jeg reiste overrasket to av bestevenninnene mine meg med hjemmelaget brownies, mango og gaver. Det var så koselig samtidig som det var trist med tanke på at jeg ikke kom til å se dem igjen på lenge.

Det å pakke for flere måneder er ekstremt vanskelig. Jeg startet med å legge frem litt av det jeg ville ta med meg helgen før jeg dro. To dager før jeg dro begynte jeg å legge det i koffertene. Vekta viste litt for mye da jeg veide de og det ble mye ompakking for å få ned kiloene. Det endte med at vi ble enige om at vi skulle betale de ekstra kiloene som overvekt.

Jeg fikk skrevet ut alle ark som måtte være med, fant frem passet og passet på at mobilen var fulloppladet til flyturen. Vi sto opp halv tre om morgen og dro inn til Gardemoen for å møte de andre utvekslingsstudentene som skulle være med på softlanding camp i London. 

Det var utrolig trist og rart å forlate mamma, pappa og lillesøster, sette seg på et fly og dra vekk, viten at du ikke vil se dem igjen på lenge. Men det var også spennende. Nå starter eventyret for fult.

Hilsen Ida

Norsk utvekslingsstudent i England