Alt i alt har dette året vært mer enn fantastisk

Utvekslingsstudenter på sightseeing

Å reise fra sine venner, familie og hjem, for å begynne på nytt i et annet land kan føles som en tøff utfordring, men ender du opp med å ha hatt et så fantastisk år som det jeg har vært igjennom, vet du at avgjørelsen om ett år på utveksling var helt riktig. Det viste seg å være mye enklere enn hva jeg hadde forestilt meg og jeg vil aldri bytte bort denne opplevelsen for noe annet.

Jeg husker fortsatt dagen jeg pakket alle tingene mine og sjekket vekten på koffertene. Da jeg hadde krysset av den aller siste tingen på pakkelisten, tok pappa koffertene mine ut i bilen og deretter begynte vi på den 3-timer lange kjøreturen til flyplassen. Flyet mitt skulle gå klokken 6 om morgenen så vi kjørte i løpet av natten. Naturlig nok var jeg veldig spent så det var vanskelig å få sove i bilen. Derfor var jeg veldig trøtt da vi ankom flyplassen. Siste klemmen jeg fikk av foreldrene mine var en skikkelig god og lang en, og da jeg var kommet gjennom sikkerhetskontrollen kikket jeg etter dem igjen vel vitende om at det var siste gang jeg ville se dem på 10 måneder. Ord kan ikke beskrive følelsene jeg opplevde i det øyeblikket, men jeg kan si at jeg følte alt på en gang.

På vei til England måtte jeg mellomlande i København for bytte av fly. Jeg ble veldig glad da jeg fant ut at det var en annen norsk student på samme fly som meg til Manchester.

Da vi ankom Manchester ble vi møtt av vertsmoren min, og sammen tok vi en taxi til Southport, byen hvor jeg har bodd dette utvekslingsåret. Southport ligger på nordvestkysten av England, og ligger i nærheten av både Liverpool og Manchester. Å bo i Southport har vært helt fantastisk, og det er en by jeg virkelig kommer til å savne.

De første dagene gikk med til å bli kjent med vertsfamilien min, som bestod av vertsforeldrene mine og tre andre studenter fra Tyskland, Italia og Danmark. Dagen etter vi ankom dro vi til Liverpool, noe vi igjen gjorde noen dager senere sammen vertsfaren vår, og han viste oss masse steder som var verdt å oppleve. Vi har alle sammen forelsket oss i Liverpool og vi har derfor vært der nesten hver eneste helg! Å reise rundt i England er veldig enkelt, og i løpet av året har vi vært på dagsturer til Liverpool, Manchester, Chester, Nottingham, Birmingham og London.

Utvekslingsstudent sammen med vertsfamilien.

Hovedgrunnen til at vi var her var naturlig nok å gå på skole, og etter et par dager begynte på vi college – noe som var en veldig interessant opplevelse. Skolen har absolutt vært helt fantastisk og lærerne mine har vært de beste. Jeg har fått så mye kunnskap her gjennom de fire fagene jeg har hatt; Sosiologi, Engelsk Språk & Litteratur, Historie og Økonomi. Skolen har integrert utvekslingsstudentene på en måte som har gjort at vi har følt oss veldig trygge og komfortable, jeg skulle ønske jeg kunne ta skolen med meg tilbake til Norge den dagen jeg skal hjem. Nå har jeg også fått nye venner fra England, Norge, Italia, Danmark, Sverige, Tyskland, Nederland og Østerrike.

Utveklsingsstudent og glade venner

Ikke har jeg bare blitt mer moden, selvstendig og åpenhjertig, men engelsken min har også blitt mye bedre. Mennesker rundt meg kommenterer ofte på at jeg høres «scouse» ut når jeg prater, og selv om jeg foretrekker andre dialekter, tar jeg det alltid som et kompliment. Jeg er også mye lykkeligere nå og mer interessert i livet rundt meg. Jeg kommer garantert til å flytte tilbake til England en dag, og jeg har lært meg å elske dette landet like mye som mitt eget hjemland.

Jeg har egentlig ikke opplevd mye hjemlengsel dette året, og jeg tenker at det er takket være vertsfamilien min. Jeg har alltid vært opptatt med aktiviteter, enten med venner eller vertssøstrene mine, så jeg har ikke hatt tid til å savne livet hjemme. 10 måneder går altfor fort og jeg skulle ønske tiden kunne stå stille for en stund fordi jeg har ikke lyst til å reise fra livet i England!

Alt i alt har dette året vært mer enn fantastisk. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å reise på utveksling, og jeg har hatt fantastisk støtte fra mine (nå) to familier, og min lokale koordinator Denise. De har alle vært der for meg når jeg har møtt på utfordringer, og det har holdt motivasjonen og entusiasmen min oppe gjennom hele året. Tusen takk for alt!

Hilsen Kaja

Utveklsingsstudenter på sightseeing i London

Gatebilde fra England

Uutvekslingsstudent i Penny Lane