People make Glasgow

Bilde tatt av utvekslingsstudent i Glasgow

Da jeg for to uker siden satt på flyet til Glasgow...
...hadde jeg sommerfugler i magen og var supernervøs for hva som ventet. Bekymringene mine stod skrevet i pannen min. Hva om jeg ikke passet inn hos vertsfamilien? Tenk om jeg kom til å gå helt alene første skoledag? Men nå som jeg har vært her to uker, ser jeg at det ikke var noe å bekymre seg for i det hele.

Kontaktpersonen
Kontaktpersonen min møtte meg på flyplassen med et stort smil, viltert rødt hår og bred aksent. Jeg trodde jeg forsto engelsk til jeg ankom Skottland. De første to dagene var det vanskelig å forstå og jeg følte meg veldig fremmed. Jeg måtte hele tiden stoppe personen som snakket til meg og spørre ganske forvirret,«what?», eller «can you talk a little slower, please?», men etterhvert som dagene går føler jeg meg mer og mer hjemme her, selv om overgangen fra en liten vestlandsbygd til millionby er stor.

På skolen er alle veldig vennlige 
Hver gang jeg har spurt om retningen til et klasserom svarer de at de kan følge meg dit, selv om de ikke skal ha det samme faget som meg. De spør om alt mulig som handler om Norge, hva språk vi snakker, om vi feirer jul, og om det er sant at det er mørkt seks måneder og lyst hele natten om sommeren. Hver gang prøver jeg å svare så godt jeg kan, at vi snakker «norwegian», at ja vi feirer jul, og det bare er de nordligere delene av Norge som har midnattsol og mørketid.

På bare to uker har jeg gjort så mye nytt og møtt mange nye folk
Vertsmoren min er skuespiller med stor vennekrets, så det er folk innom i huset hver dag. Vi har 2 katter, en voksen hund og en 10 uker gammel border collie valp i huset, og de fleste som er innom kommer for å se den nye valpen, Zuzu.

Forrige helg var jeg og en venninne innom World Pipeband Championship, der vi fikk høre sekkepipe-musikk og se folk gå i kilt, denne helgen har jeg vært på teater og sett «Dog in Nighttime». Her er det til enhver tid noe som skjer, og det er spennende å se byen på innsiden og ikke bare som turist (selv om jeg oppfører meg som en med kameraet mitt!).

I Glasgow er det så mange vennlige mennesker, og jeg gleder meg til å utforske enda mer av byen, bli kjent med flere hyggelige mennesker og å bare være her.

Hilsen Line

Sekkepipe mesterskap i Skottland Kelvingrove Museum and Art Gallery i Glasgow