Første møte med vertsfamilien og skolen

Etter fire flotte dager i London var det på tide at jeg og Sofia (vertssøsteren min fra Italia) dro videre til Brixham, vårt nye hjem. Etter en seks timer lang busstur med både film, sang og sosialisering var vi endelig framme i Brixham.

Siri-torquay-huset

Så etter klemming og hilsing kjørte vi av sted til huset vårt. Huset vi bor i er en gammel mølle, men Mandy har pusset opp bygningen til et hus med 4 soverom, 4 bad, et stort kjøkken, en koselig stue og et bibliotek. Hun jobber med interiør- og hage-design så hele tomten ser ut som det kommer rett ut av et magasin.

I tillegg til meg og Sofia har Mandy også Othman fra Kuwait boende hos seg. Men han studerer på et universitet så jeg ser han bare av og til. Hun har også fire alpakkaer som heter Cappuccino, Latte, Hector and Troy, en kanin som heter Eragon, en stoooor hund som heter Theo (Theodore) og en katt som heter Ti Amo (jeg elsker deg på italiensk). Alle dyrene er veldig koselige, spesielt Theo og Ti Amo.

Siri-Torquay-vertsfamilien

Samme dag som vi kom, var det siste dag av en Regatta (båtfestival) i Dartmouth så vi fikk utforsket det allerede første dagen. Der hadde de masse boder med mat fra hele verden (ingen fra Norge dessverre) og for å feire vår ankomst fikk vi spandert mat av Mandy. Etter vi hadde spist fant vi oss et fint sted å sitte på bryggen for å se avslutningsshowet som var fyrverkeri og musikk.

Neste dag dro vi for å hilse på foreldrene til Mandy. De bor i en leilighet i et slott (ja, et slott), med stort fellesarealet og enda større hage. Jeg og Sofia så oss rundt i hagen og i slottet helt til lunsjtid. Etter det dro vi til en restaurant ved havet. Der spiste Mandy og familien hennes grillmat fra en buffet, mens jeg og Sofia hadde med oss lunsj for å spare litt på pengene. Vi endte opp med å kjøpe chips og brownies i tillegg da, så det varte ikke så lenge. 

Siri-Torquay-slottet

De neste dagene ble egentlig kun brukt til å pakke ut og på å mentalt forberede oss til første skoledag som var onsdag, 4. september. De første skoledagene ble brukt til å bli kjent med skolen, elevene og lærerne. Skolestarten gikk mye bedre enn jeg hadde trodd så jeg hadde ikke trengt å være så nervøs.

Resten av uka gikk fort som fy. I helgen kjøpte jeg alt av skolesaker jeg hadde glemt å skaffe som var alt unntatt skrivesaker og kalkulator – som jeg hadde tatt med hjemmefra. Jeg kjøpte også noen nye klær for jeg hadde ikke tatt med så mye. Alt i alt så var det en flott første uke. Vertsmoren min er kjempehyggelig, og alle andre utvekslingsstudenter jeg har snakket med er også superfornøyde.