Min jul i England

God jul og godt nyttår!

Jeg har nå hatt min første jul hjemmefra sammen med vertsfamilien min her i England. Det var en unik opplevelse som jeg skal fortelle om i dette blogginnlegget.

Om du er en av de som er lei julemusikk første desember, vil du bli satt på prøve her. Akkurat som i Norge spilles det julemusikk overalt så fort Halloween er over og julegranen ble tent allerede 16. november. Litt i det tidligste laget spør du meg, men Michael Buble sang julesanger og det var en stor parade, så jeg kom i julestemning ganske fort.

To venninner smiler ved en elv

Julemarkeder er også veldig populært her og nesten hver eneste by har sitt eget. I slutten av november dro hele trinnet mitt til Bath Christmas market og jeg fikk sett Roman Baths, som viste seg dessverre å være et museum og ikke et spa … Kult var det uansett for jeg er glad i arkitektur og der var det mye å se på! Vi hadde ikke all verdens tid til å se oss rundt da, for siden vi tok buss hadde vi bare mindre enn fire timer på å utforske hele Bath.

Resten av desember ble brukt til å dra til et nytt julemarked hver uke og rett før jul dro vi til en juletrefarm for å plukke ut et juletre. Der hadde de reinsdyr, lamaer, et lite julemarked og til og med norske juletrær!

En gruppe utvekslingselever foran en stor trone

Lille julaften lagde jeg grøt med mandel, men før jeg rakk å forklare hva det gikk ut på fant vertsmoren min mandelen!

Selve julaften var en rolig morgen, men på kvelden dro vi på pub og sang julesanger. Det var veldig koselig! Etterpå dro jeg i kirken med min vertsmors mor på midnattsgudstjeneste. Jeg er ikke veldig kristen og selv om jeg er konfirmert drar jeg bare i kirken på julaften, men dette var en så fin gudstjeneste at jeg tror kanskje jeg vil dra tilbake en annen søndag. 

Første juledag (som er det de feirer her) startet vi dagen med julegaver. Rett etterpå dro vi til vertsbesteforeldrenes slott og spiste julelunsj. Det var en helt unik opplevelse. Vi startet med «drinks» i stua, deretter julebuffet i biblioteket. Etterpå gikk vi tilbake i stua og sang julesanger og hadde julequiz. Et av spørsmålene var «hva legger de ut til nissen i Norge?» og det var det overraskende nok bare jeg som visste.

En stor juledekorert spisestue

27. desember dro vertsfamilien min til Frankrike, men vi fikk besøk av en av vertsmors venninner som tok vare på oss. Søsteren min kom også på besøk i en uke så jeg har brukt juleferien på å vise henne rundt. På nyttårsaften dro vi på en amerikansk restaurant (for det var det eneste som var åpent 😊 god mat da!) og midnatt dro vi til stranden og så på fyrverkeriene.

Den siste helgen før skolestart skal jeg bruke på å gjøre alle leksene jeg fikk før ferien og øve til en prøve jeg har første skoledag … Det er mest repetisjon da så det skal nok gå bra.

Takk for meg og godt nyttår!

Siri blogger fra Torquay, England dette skoleåret. Vil du også på utveksling til England? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju