Sørvest-Devon

Nå har det gått en måned til og det er tid for månedens blogginnlegg. I dag tenkte jeg å skrive om hvor man kan dra om man reiser på utveksling til mitt område. 

Jeg bor som sagt i Sørvest-Devon, mellom Paignton og Brixham. Brixham er en liten havneby med nesten 20 000 innbyggere. Den har noen små, fine butikker, men det er mest for turister så vi pleier heller og dra til Paignton eller Torquay.

Paignton

Utveksling i Storbritannia

Paignton er dobbelt så stor med sine 50 000 innbyggere. Paignton har kino, minigolf, Paignton Pier, en lang strand, masse butikker og fine kafeer. De har også et treningssenter med svømmebasseng. Om været (for en gangs skyld) er bra, pleier vi å gå på stranda for å spise lunsj eller spille volleyball. Man kan også gå en tursti fra Torquay og helt til Brixham, men jeg har ikke fått tid til å gå hele enda.

Torquay

Torquay har de beste butikkene for en ettermiddagstur. Der er det et shoppingsenter (som egentlig er en gate) med mye forskjellig. Torquay har også en strand, en kino og et treningssenter, men siden Paignton er nærmere drar vi heller dit.

I helgene drar vi ofte litt lengre, som for eksempel til Exeter, Plymouth eller Totnes. Totnes er en liten landsby med en lang gate med små selvstendige butikker. Plymouth har et stort kjøpesenter og en stor park som heter Hoe park med et stort og fint fyrtårn som alltid er under vedlikehold hver gang jeg er der. Men jeg har fortsatt fire og en halv måned på og se det da.

Exeter er Devons hovedstad og er dermed min nærmeste storby. Her kunne jeg ha funnet merkeklær om jeg ikke brukte alle pengene mine på mat. De har også en ganske imponerende katedral om man er interessert i arkitektur.

Bristol

Utveksling i Storbritannia

Alle stedene jeg har nevnt så langt er ikke spesielt kjent, men du har kanskje hørt om Bristol. Bare en tre-timers togtur unna ligger Banksy’s hjemby. Her kan du finne mye annen street art i tillegg til Banksy. Bristol har også et enda større kjøpesenter med enda flere merkeklær, men også mange flotte steder å spise.

Cardiff og Bath er kun en time unna Bristol så man kan også stikke innom Wales eller Roman spa om man har tid til det.

Railway Card

Om du vil reise mye med tog anbefaler jeg å kjøpe et railway card. Jeg skulle ønske noen fortalte meg om det før jeg reiste. Railway card koster rundt 350 kroner (for 16-17 åringer) og om man betaler 350 en gang for man 50% rabatt på alle togreiser helt til man fyller 18! Om man vil dra enda lengre (London, Liverpool, Oxford) kan man spare 1000+++++kr. Man trenger bare dra på to langturer (3 timer) for å begynne å spare!

Så om man vil reise mye anbefaler jeg å se etter rabatter uansett hvor man skal.

Utveksling i Storbritannia

Mens jeg skriver om reising.. Vertsøsteren min Sofia reiser hjem denne uken ☹ som er veldig trist etter 6 måneder i samme korridor. Men vi har blitt venner for livet og har allerede planer om når vi skal besøke hverandre. Heldigvis har jeg fått en ny vertsøster, hun heter Alana og kommer fra Luxemburg. Vi kommer også godt overens så tror jeg må stikke innom Luxemburg etter Sicily-turen 😊.

Oki det var alt for denne gang, ses neste måned.

Siri blogger fra England dette skoleåret. Vil du også på utveksling til England? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju