Tiden flyr når du opplever nye ting hele tiden!

Typisk amrikansk matOst og druer

Adapting to America 
Da har jeg vært i Utah i en måned. Tiden flyr når du opplever nye ting hele tiden! Jeg føler meg mer og mer hjemme for hver klesvask jeg tar. Haha, neida (joda).

Det har vært mange ting å vende seg til og man blir presentert for nye ting hele tiden. Nå har heldigvis ting begynt å roe seg litt. Jeg har tenkt litt tilbake på denne måneden, og på forskjeller mellom Norge og Utah.

Skolen
1. Skoletimene varer i 82 minutter, med 6 minutter friminutt mellom hver time for å komme seg fra den ene klassen til den andre, kontra våre timer på 45 min.

2. Du har A- og B- dager, noe som gjør at du har fire fag om dagen.

3. Du har mange flere gym klasser enn vanlig P.E. (gym), noe som gjorde at jeg valgte dans og Zumba. La oss si det sånn at fem dager med dans og styrketrening satte sitt preg første skoleuka. Jeg var så støl den uka, det har vært helt krise.

4. School spirit! Det er så herlig! Her om dagen var jeg på senior sunrise med alle de andre seniorene. Vi møtte opp på skolen 06:30 og hadde pannekaker med krem, bær, sirup, sjokolade (ordentlig amerikansk) frokost sammen, før vi hørte på musikk og satt sammen på fotballbanen og så på soloppgangen. Eller, det var bare noen solstråler som rakk å komme over fjelltoppen før vi måtte gå til første time, men gøy var det!

5. Presentasjoner. say no more. PowerPoint presentasjoner består av klipp og lim, for så å kopiere alt inn i en PowerPoint slide, for så å stå og lese av med ryggen til. Hadde vi gjort det på VGS i Norge hadde vi nok strøket.

6. Karakterer systemet her er helt annerledes. Jeg fikk 72% riktig på en matteprøve forrige uke. Jeg sto, men karakteren var meget svak. Heldigvis har man muligheten til å ta prøver om igjen, eller i mitt tilfelle: de oppgavene jeg fikk feil på. Endte opp med 90% og en B, så sier meg fornøyd.

7.  Zumba som fag. Altså, det burde nesten ikke vært lov, men jeg klager ikke! Det er så fantastisk, utrolig gøy! Jeg skulle virkelig ønske at det norske skolesystemet tilbød flere valg i gym, det hadde vært så mye mer motiverende. Jeg har også fått tildelt et skap i dansegarderoben som jeg har hatt ulikt hell med å få åpnet. He he, hva kan jeg si? Snurr låsen tre ganger en vei, to ganger den andre veien, for så å snurre låsen en siste gang den andre veien igjen, før du skal dra hele låsen ut og vri samtidig. Du må i tillegg treffe de tre riktige tallene i koden din hver gang du snurrer. Er det rart jeg rota med låsen? Nope, forvirrende greier.

America
Jeg vet ikke hva greia er, men her drar de sokkene sine så langt opp på leggen de klarer. En snedig trend. Offentlige toalett skylder ned av seg selv. Vi renser vannet vårt i en vannrenser før vi drikker det. De har ost og smør på alt, men hei! Jeg fant Jarlsberg på butikken! Hvor crazy er ikke det? Vertsmor likte det veldig godt.

Det har vært mye, og det er fordeler og ulemper med alt, men alt i alt har jeg stilt meg om til det som er normalt og riktig her helt fint. Det har også vært rart å gå fra å være storesøster til tre gutter, til å bo alene med vertsmor. Det er stille til tider, men også dette venner man seg til.

One down, nine to go! Ser virkelig frem til denne høsten!

Og husk: It’n not wrong, it’s just different!

Hilsen Aina

Locker