Amerika overrasker fortsatt!

Foundraiser på Marple Mountain.Foundraiser på Marple Mountain

Amerika overrasker fortsatt, selv etter å ha bodd her i nesten syv måneder. I Januar holdt skolen en foundraiser i form av Mr. Maple Mountain. Hva er vel en bedre måte å samle inn penger enn å ha senior guttene til å konkurrere mot hverandre? Jeg mener, jeg hadde ikke noe problem med å se på kjekke gutter i flere uker... ha ha!

De konkurrerte i flere ulike konkurranser, der den første konkurransen var «best legs». Du bare kunne se fra knærne deres og ned, og du stemte på den mest kreative/kuleste/fineste/morsomste bena. Alle studentene kunne komme og stemme på deres favoritt. Guttene hadde kommet opp med ting alt fra "feel the 1st lady's legs" til sjørøver tema, til hulken!

Den neste konkurransen var kakebaking og dekorering. Guttene lagde ulike kaker, med hjelp fra en valgfri hjelper, og kledde seg opp i kostymer som passet temaet til kaka. Så i lunchen en dag stilte de ut kakene sine for auksjon. Vi la inn bud på de kakene vi ville ha og prisene ble til slutt skyhøye. Den dyreste kaka gikk for 300$ ! Sjefen til vedkomne kom inn rett før lunchen vår var ferdig og la inn bud. Den nest dyreste kaka gikk for 65$ . Utrolig mange utrolig kule og fine kaker, og mange bra kostymer (enhjørning..?)!

Som en avslutning på Mr. Maple Mountain ukene hadde guttene satt sammen et show. De viste talenter som gitar hero, tubaspilling, fruit ninja (seriøst, han slo hodet sitt inn i masse forskjellig frukt, alt fra en kiwi, til en appelsin til en vannmelon. Han har visst øvd siden i fjor), tredemølledansing, sang, drama etc. Det var helt crazy gøy. Deretter hadde de en swimtrunk konkurranse, der Brigham kom ut i en hav (frue) mann hale i gull.. Og Josh kom ut i et dusjforheng! Jeg må bare si, jeg har ikke hatt det så gøy på lenge!

Til slutt var det Ben som stakk av med seieren! Her med meg og Becky. Kan nå si jeg har tatt bilde med, og at jeg kjenner en kongelig. Jeg klager virkelig ikke på alt det rare de finner på på Amerikansk High School, det er utrolig gøy. Yup jeg liker virkelig American High School!

Foundraiser på Marple Mountain

Januar og februar
Januar og februar har dessuten også vært fylt med mange andre morsomme ting, blant annet Young Woman overnatting, basketball og valentinsuke. Uka som ledet opp til valentinsdagen var full av godteri, bamser, roser, gode venner og gode ord. På skolen kunne du sende val-o-gram, for en billig penge, til venner som de fikk i løpet av skoledagen. Hjemme lagde vi valentine cookies som vi delte ut til venner og naboer. Jeg spilte også basketball sammen med jentene i menigheten. Etter en lang og spennene sesong kan jeg stolt si at vi var ubeseiret! Vi vant hver eneste kamp! Kjempe gøy!

Borte bra men hjemme best, men når du har to hjem?
Jeg nevnte tidligere at jeg har nesten vært her i syv måneder. Tiden har fløyet av gåre. Jeg tenker tilbake til barneskolen og starten av ungdomsskolen når engelsk virkelig var det verste faget jeg hadde. Nå når jeg skal skrive på norsk, må jeg ofte inn på Google translate for å oversette ord fra engelsk til norsk. Haha!

Jeg trives utrolig godt her i Utah. Skolemessig har vi mange flere fag og velge mellom, noe som gjør hverdagen mer interessant. Det å kunne velge sine egne fag ut i fra hva man er interessert i eller bare for å prøve noe helt nytt, gjør at du er mer motivert når du må jobbe med andre vanskeligere fag. Jeg føler også at lærerne her er mer interessert og engasjert i det de gjør enn flertallet av lærerne i Norge. De lærer bort på en annen måte som i hvert fall passer meg bedre. Forrige uke hadde vi a review game i psykologi. A review game, for dere som ikke vet det, er når du har en gjennomgang av kapittelet før en test. Coach Wyett delte klassen i to, der de som vinner får extra credit på prøven. Det at det er en konkurranse er med på å øke engasjementet fra elevenes side også. På et punkt lå coach Wyett under pulten sin og lo så tårene trillet. Han kommenterte selv at det var uprofesjonelt, kanskje det, men han er en av de lærerne som er virkelig interessert i elevene sine og faget han underviser. Han lager også pannekaker til oss hver gang vi har en prøve, noe som setter han enda høyere på lista over favoritt lærere. High School lever virkelig opp til forventingene.

Det å bo i Spanish Fork, Utah, har vært annerledes enn å bo på Østlandet i Norge. Det faktum at flertallet her er mormonere er med på å forme samfunnet. Verdiene og standardene deres er mye høyere enn de standardene til flertallet av norsk ungdom. I begynnelsen var det veldig uvant, og det krevde et åpent sinn for å tilpasse seg hvordan de lever her. På dette tidspunktet må jeg si jeg faktisk foretrekker denne levemåten. Det er veldig lite banning. Det er ingen drikking eller andre ting. De holder standarder jeg alltid har ønsket å holde for meg selv.

Jeg har det så utrolig bra at jeg har veldig blandede følelser om det faktum at jeg skal tilbake til Norge om tre måneder. Jeg har så mange fantastisk gode venner her. Jeg har en familie og et samfunn som betyr alt for meg. Så klart savner jeg familien min hjemme i Norge, og det er enkelte ting som leverpostei og hjemmelaget brød, det å kunne komme seg steder selv uavhengig av bil og andre mennesker, og det at jeg har skog to minutter unna huset mitt, som jeg definitivt ser frem til å komme hjem til. Men jeg har forandret meg i løpet av det året her. Jeg har fått perspektiv på ting. Jeg har fått venner for livet. Jeg har lært utrolig mye om meg selv, kultur og verdier jeg ønsker å ha. Jeg har lært mer om ansvar og jeg har vokst som person. Jeg vet at utveksling har vært en drøm som har blitt til virkelighet og jeg er ikke klar for å gå videre til neste fase i livet helt enda.

Til andre utvekslingselever vil jeg bare si: nyt tiden som er igjen! Grip mulighetene du får, og gjør mest mulig ut av hver dag. Lag minner for livet, fortell og vis de rundt deg at du setter pris på dem. Ikke dra hjem igjen med et ønske om at du gjorde noe annerledes, eller at det er noe du angrer på at du ikke gjorde.

-Aina

Colage13
De beste leggene på Marble Mountain
Foundraiser på Marple Mountain