California!

Herlig gjeng på ferie i USA!

Jeg kan ikke tro at det er to uker siden jeg dro til California med Tolbert familien (en familie i menigheten). Jeg og guttene, Clark 16 og Zack 14, begynte å telle ned for turen rundt 67 dager før vi faktisk dro, og det var definitivt vært å glede seg til; turen var fantastisk!

Vi dro på tirsdag rundt kl.12:00, med nesa vendt mot sør. Først stoppet vi i Beaver på ostefabrikken for å kjøpe squeaky (knirke?) ost. Det var et virkelig søtt sted med mange forskjellige ting. Deretter fortsatte vi ned til St. George hvor vi stoppet sånn at jeg kunne få se tempelet der. St. George var et veldig sjarmerende sted, og det hvite LDS tempelet var nydelig opp mot de røde steinene som var i bakgrunnen. Veldig annerledes fra alt vi har i Norge. Det luktet også veldig godt der! Som vår og friske blomster. Og jeg så mitt aller første palmetre! Haha, det var så eksotisk og kult! Vi stoppet så klart også på Swigg siden det var grunnlagt i St. George. De hadde skikkelig gode drikker må jeg si!

Kaktus!
Resten av kjøreturen var egentlig utrolig fascinerende. Den andre nye tingen jeg så var ekte, ute i det fri, kaktuser. Hvor kult er ikke det?! Ikke kjøpt i butikken, men på ekte, i det fri kaktus. De lo alle så godt av meg, haha. Fjellene, steinene og vegetasjonen generelt som vi så, var veldig annerledes og ordentlig kult.

Vegas!
Vi kom til slutt til Vegas, og det første vi gjorde var å sjekke inn på hotellet. For å komme til heisen som gikk opp til rommene våre, måtte vi gå igjennom en enorm kasino. Det var veldig mange forskjellige mennesker for å si det sånn. Utenom et par bilder i gangene var hotellrommet vårt ganske bra. Utsikten fra vinduet vårt var Vegas sin skyline! Ganske kult.

Vi bodde på et Hard Rock hotell så naturlig nok spiste vi middag på den nærmeste Hard Rock cafeen vi fant. Jeg bestilte deres spesielle hamburgeren deres, den hadde speilegg. Det var rart, veldig rotete, men det smakte egentlig veldig godt! Pomfriene da... Say no more, så gode!

Deretter dro vi til stripa i Vegas. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg så for meg når jeg så for meg Vegas, men det var faktisk ikke alt for ille. Så klart måtte vi ignorere enkelte ting, men det var ikke for gærent (crazy), og takk for det. Det har nok noe med at vi var der en tirsdag kveld og ikke en sen kveld i løpet av helga.

Folk røykte inne, både røyk med også pot/dop, hva vi nå enn kaller det på norsk, fordi det luktet veldig søtt. Helt ærlig, tror jeg jeg ville ha hatt et annet inntrykk av byen hvis jeg hadde kommet rett fra Norge, enn nå som jeg har bodd i Utah i flere måneder først. Det har definitivt endret mitt perspektiv på ting.

The strip, stripa, hadde mange kule lys og flere kule butikker som M&M og Cola butikken. Så ja, nå kan jeg si at jeg har vært i og sett Vegas. Det var ok. Det fikk meg til å tenke igjennom enkelte ting igjen, og jeg tror jeg kan si at jeg foretrekker byer der folk ikke byr så mye på seg selv.

Tidlig onsdag morgen, våknet vi opp en time tidligere enn normalt på grunn av tidsforskjell. Vi sjekket ut og satte kursen mot California! Jeg elsker å kjøre og å se nye steder, men fra Vegas til Cali var det virkelig bare flatt og ørken. Og av og til en liten åker med kaktus. De var veldig kule da!

Det føltes som om vi kjørte neover hele veien fra Sanish Fork til California , noe som ikke er så veldig rart når Spanish Fork ligger 1438 m.o.h.

Hollywood
Når vi kjørte inn i Hollywood så vi Hollywood skiltet og the LA skyline, så vidt. Så så the skyline så vidt fordi lufta var veldig grå og møkkete. Det å komme ut av bilen var veldig rart. Du kunne tydelig merke forskjellen på luftfuktigheten. Jeg merket ikke det når jeg fløy hit fra Norge, men jeg kunne virkelig kjenne forskjellen nå. Vi gikk på Walk of Fame og vi gikk til the Graumans kinesiske teater der forskjellige kjendiser har etterlatt fotsporene og håndavtrykkene sine, sammen med signaturene sine på bakken. Et veldig berømt sted. Etter det spiste vi på dette lille, men berømte stedet kalt Pink's. Det er et pølsested med stor variasjon av pølser. La meg fortelle deg, med mindre du liker sterk, sterk mat, ikke bestill den sterke. Det var veldig godt men utrolig sterkt!

Pølsepause på ferietur!

Stranda var mer enn OK+. Det var en smule kald, men vakkert uansett. Du vet, jeg har nå reist fra kyst til kyst i USA. Jeg tror virkelig jeg sang "Don't Stop Believing" av Journey hele ferieturen! Det er helt vilt. Jeg er bare en jente fra Norge og jeg har besøk alle disse kjente stedene. Jeg er så velsignet det er vanskelig å forstå. Vi var på stranda en liten stund, og the Waters kom også ned for en stund.

Senere kjørte vi til hotellet og spiste middag på Wendy's fordi det var det vi hadde energi til. En god natts søvn og vi var klare for Disneyland! Men det kommer det et annet innlegg om :)

Hilsen Aina

Collage fra en fantastisk ferie i USA!