Halloween i Utah

Halloween i Utah

Det er nå endelig blitt høst i Spanish Fork, Utah. Morgenene er kalde og lufta er skarp. Jeg har nå klart å bli forkjøla igjen, men heldigvis er det på vei over. Jeg lever jo praktisk talt i et ørkenområde, så noe regnfull høst har det ikke vært. På langt nær!

De beste innleveringene skrives rundt midnatt
Jeg har fortsatt en formening om at alle innleveringer er best skrevet rundt midnatt, så denne uka har hatt fulle dager og sene kvelder, noen ting forandrer seg bare ikke! Jeg er så godt inne i teaterverden nå at jeg har lest, sett og nå skriver et essay med karakter og historie analyse av skuespillet The Crucible. Jeg burde bare slutte på skolen og bli teaterlærer når jeg kommer hjem. Fremtiden det der nå. Nei da, har mange år med skole igjen.

Her om dagen, fordi jeg er en senior, var jeg og så på ulike colleger og universiteter som finnes rundt om i Utah. Veldig mange spennende faktisk, med veldig mange interessante linjer og fordypninger. Så jeg har snakket med flere venner her og har lekt med tanken på at når de kommer hjem etter å ha vært misjonærer, og jeg er ferdig med norsk videregående, at vi kan gå sammen på college her. Eller de kan bli utvekslingsstudenter å komme til Norge for en periode. Det hadde vært utrolig gøy!

Forandring fryder
Her om dagen var jeg og Yvonne ute å klippet håret, og mens hun ble ferdig gjorde jeg noe sensasjonelt; jeg fikset neglene mine for første gang i historien, det var egentlig utrolig gøy! Kommer nok til å gjøre det igjen!

Jeg har på mange måter blitt mer voksen av å bo her, på andre siden av jorda fra de som gjerne har en mening om hva man skal bruke penger og tid på. Også det at man ikke bor med sine biologiske foreldre har nok en del og si, i hvert fall har jeg merket det.

Og på den samme måten som jeg har blitt mer voksen, har jeg også blitt mer feminin. Det er ikke noe i veien med det altså, men det er noe upraktisk at det faller samtidig som jeg har ansvar for egen økonomi og meg selv på en annen måte. Jeg har dratt ut for å dra ut for å kjøpe varmere klær, kommet hjem med én jakke og to nye smykker! Så mer voksen, mer feminin og litt mer ufornuftig på samme tid?

Språksjonglering
Jeg har blitt bedre i spansk siden jeg kom hit, og sjonglerer mellom tre språk. Noe av det kommer nok av at jeg og en veldig god venn av meg, Patrick, sjonglerer mellom engelsk, spansk, deler på tysk og norsk med hverandre. Patrick er forøvrig også daten min til skoledansen Sadies som er på fredag. Temaet er tropisk Hawaii Lulu. Greia med denne dansen er å gå med matchende t-skjorter med daten din, eller bare å matche. 

Halloween
Enkelte feirer denne høytiden som andre feirer jul. De har ladet opp hele uka. Vi har laget en Halloweendans til Thriller av Michael Jackson i dansetimene. Vi lager Halloween bilder i fotoklassen. Vi har skjært gresskar, vi har kjøpt godteri, og dekorert, jeg har laget kostyme (et veldig uoriginalt et), vi har kledd oss ut på skolen, vi har hatt Halloweenparty, og når først lørdag 31. oktober kom, hadde jeg først musikaløvelse før Sadies-shopping, etterfulgt av en kveld med godteri og venner.

Jeg gikk rundt på skolen og spurte nesten alle jeg så om jeg kunne ta bilde av dem. Til mitt forsvar er jeg bare utvekslingsstudent i USA i løpet av én Halloween.

Etter skolen og musikaløving, hadde dramaklassene og musikalfolka en Halloween fest. Pizza, brownies, godteri, leker, skumle historier, mer leker, konkurranser og til slutt: hvem kan løse mordet først? En veldig gøy Halloween fest. Alt av blod på bildene under er såpe, konditorfarge og noen andre ting de har puttet i sånn at det skal se ut som ekte blod. Det er ikke ekte.

Halloween i Utah 

Halloween kvelden
Vi brukte kvelden for det meste hos Yvonne, foruten når vi kjørte rundt litt senere på kvelden. Når vi kom gikk vi knask eller knep, noe jeg forøvrig synes vi er for gamle for å gjøre, men vi gikk i nabolaget til Yvonne, Becky og Patrick så de kjente alle vi gikk til og da var det ikke så ille. Det var også veldig gøy å gå rundt og se på alle de crazy dekorasjonene de har her. Noen har virkelig tatt det helt ut og enda litt lenger. Senere på kvelden kjørte vi til et haunted house. Jeg er ikke glad i skumle ting så jeg holdt meg midt i mellom folk sånn at ingen kunne hoppe opp og skremme meg, det kalles taktikk. Vi dro tilbake til Yvonnes hus og spiste og så film. Patrick blir 18 år i dag (1. november) så når klokka rundet midnatt sang vi en veldig ustemt Happy Birthday.

Så nå har jeg opplevd Halloween og føler egentlig ikke at jeg har gått glipp av noe. Jeg likte å kle meg ut og å være med venner, men jeg vet ikke om jeg er noe stor fan av knask eller knep eller ideen bak Halloween i seg selv. Men nå har jeg prøvd det og nå har jeg gjort meg opp min egen mening.

For en som ikke er glad i skumle ting, endte dagen med noen tanker rundt noen bibel vers, musikk, og rydding av rommet mitt. Jeg har omtrent ikke vært hjemme denne uka p.ga. musikalen, så rommet var noe bomba før jeg rydda.

I dag har jeg gjort noe leker, Skypet, vært i kirka og blogget. En veldig rolig søndag. Jeg skal prøve å oppdatere litt jevnere men som nevnt har jeg ikke så veldig mye tid til overs for øyeblikket. De neste store tingen som skjer er skoledansen Sadies neste uke, for så musikal verdenspremiere og deretter Thanksgiving.

Mye å se frem til!

Hilsen Aina

Halloween i UtahHalloween i Utah