Ready. Study. Go!

Glad utvekslingsstudent sammen med en venn

Ready. Study. Go!
Da har jeg vært i Utah i halvannen uke. Det har vært halvannen uke proppet full med inntrykk, nye mennesker, ny mat, nye vaner, nytt klima, nytt det meste. Jeg har fått smake på noen av vertsmors spesialiteter og jeg har introdusert henne for norske vafler, noe som falt i smak! De har jo et annet type vaffeljern, men vaflene smakte det samme. Det var også ganske morsomt når jeg fant norsk Jarlsberg i butikken! Kanskje ekstra morsomt når jeg kunne fortelle at den ble oppfunnet på Ås hvor jeg kommer fra, og det at vertsmor likte den kjempe godt!

Dagen i dag derimot var det duket for noe helt annet. Skolestart!
Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Wow! Dagen i dag har vært lang, på en god måte. Jeg kan ikke si jeg våknet med et smil når vekkeklokka ringte kl 06:00. Not cool. Jeg smurte meg mat og gjorde meg klar for min første dag som senior ved Maple Mountain High School. Vertsmor stod opp og ønsket meg lykke til, før hun gikk og la seg igjen, som alle normale mennesker ville gjort så tidlig om morgenen.

Jeg reiser sammen med naboen min Hannah til skolen (hun er 17 år, og halvt norsk!). Hannah var så snill og vise meg rundt på skolen og vise meg alle klasserommene mine før vi gikk til samling i auditoriet. Vi startet offisielt skoleåret med school spirit, taler, danser, musikk, videoer og god stemning!

Fototimene med han kan bli et høydepunkt
Her deler de inn i A-dager og B-dager, noe som vil si at du har fire faste fag om dagen og så har du annenhver dag A-dag og annenhver dag B-dag. I dag derimot hadde vi A-dag før lunch og B-dag etter lunch, noe som vil si at hver time varte bare 25min. Vi fikk utdelt en helt haug med papirer som skal fylles ut, vi ble proppet med nye navn, vel nytt alt for min del.

Fotoklassen var noe for seg selv. Mr. Lewis, som er en veldig humoristisk mann som er ganske på bølgelengde med oss, startet timen med å, nei ikke dele ut, men kaste papirer på oss. Bokstavelig talt. Han kastet dem utover hele klassen. Noe sier meg at foto-timene med han kan bli et høydepunkt!

Zumba!
Jeg gleder meg til denne klassen! Utenom zumba skal vi også prøve oss på yoga, kick boksing og aerobics i denne klassen - høres utrolig gøy ut! Læreren er ganske ung og er veldig hyggelig. Når du først har muligheten til å velge noe annet enn vanlig gym, ja da velger du noe annet enn vanlig gym! Jeg må si jeg gleder meg veldig!

Gjennom hele dagen har lærere prøvd å uttale etternavnet mitt, til ulikt hell i og med at jeg har et super norsk og langt etternavn. Jeg har møtt utrolig mange nye mennesker og glemt navnet til 90% av dem, Ups! I matten kom det en veldig energisk jente bort til meg og begynte å snakke med meg. Du kan si jeg var kjapp til å invitere meg selv til å spise lunch med henne og vennene hennes! De var kjempe hyggelige alle sammen, og ønsket meg velkommen med åpne armer.

Alt i alt, kort oppsummert, dag en som senior har vært veldig bra! Underskudd på søvn, men veldig bra! Første dag som senior: CHECK!

Hilsen Aina

Utsikt i UtahVaffelSkolen i UtahFørste skoledag for Norsk utvekslingselevKlasserom på amerikansk high school