Pai, pai og litt mer pai

Thanksgiving i USA

Jeg har tullet med dette før, men helt seriøst: jeg kommer til å rulle ut av Amerika. I dag var andre dag på skolen igjen etter thanksgiving-break. Vi hadde altså fem dager fri forrige uke til ære for mat.. Amerikanerene har skjønt det! 

Thanksgiving torsdag
Formiddagen på torsdag var relativt rolig. Familien min her har et ekstremt flertall av jenter, så badet mitt ble invadert av sminke, klær og krølltenger. Jeg har ikke funnet ut om jeg foretrekker et flertall av jenter eller av gutter. Jeg er så heldig at jeg har begge deler.

Vi lagde noen side-retter som stuffing (fyll) og cranberry sauce, før vi satte opp stua med langbord og stoler. Folk begynte å komme mellom tre og fire, og når alle var på plass var vi 27 stykker rundt bordet. Folksomt, sosialt og veldig koselig. Og mye mye mat! Jeg har enda ikke kommet over at amerikanerne har en ferie til ære for mat.. Oh well jeg klager ikke. Kalkun, potetmos, saus, brokkoli-salat, stuffing, froskeøyesalat (ikke faktisk froskeøye) osv. Utrolig mye godt! 

Etter middag gikk alle vi ungdommene inn i pyntestua og la oss på gulvet fordi, la oss se på litt fakta: vi spist masse mat og blitt stapp mette. Etter en stund gikk de andre inn for runde to, men jeg ble igjen og passet på niesa mi, og de yngre søskenbarna mine.

The Festival of Lights
Etter en stund med sosialt og litt tid for maten til og synke, kledde vi på oss og kjørte over til en lysfestival. Når vi kom dit samlet vi oss på lasteplanet til trucken til Danielle og Dustin. Alle 27 av oss. Det var ekstremt trangt, men vi holdt på varmen! Det var helt utrolig mange lysoppsetninger og se på. Utrolig kreative i alle mulige farger. Det beste var nesten og se på niesa mi sitt ansikt. Hun er ett år og satt på Kelly (vertsbror) sitt fang. Hun satt med munnen åpen og med stjerner i øynene. Hun var så utrolig søt! Dette var et solid høydepunkt med Thanksgiving.

Pai, pai og litt mer pai
Når vi kom tilbake var det tid for pai! Som skrevet er jeg ikke noe videre pai menneske, men jeg smakte på omtrent alle! Pecan og blåbær var nok favorittene. Gresskar-pai er tradisjonell Thanksgiving-pai, men den falt ikke helt i smak for min del.  Så når vi hadde spist oss stappmette (for min) andre gang den dagen, spilte vi pai-fjes! Et utrolig morsomt spill! Du har et ark med hår, ører og et hull du kan stikke hodet ditt igjennom. Foran ansiktet ditt har du en liten tallerken du putter krem på. Deretter skal du vri på et håndtak men du vet ikke hvor mange ganger du må vri før du får krem i fleisen. Alle fra vertsmor Cindy, til de yngste søskenbarna mine var med, det var utrolig gøy! 

Det ble en sen kveld når vi først fikk tullet oss i seng. Smilet var stort etter en veldig bra dag. Og i anledning Thanksgiving må jeg si at jeg er veldig takknemlig for at jeg har to hjem og to familier. Jeg har to av det som er viktigst for meg. Jeg sier meg selv veldig heldig. 

Så jeg kan vel konkludere med det at jeg gjorde opp for 17 år uten Thanksgiving. Vi har allerede satt opp juletre og julepynt, og i morgen skal jeg sende gaver hjem til Norge. Jeg er veldig, veldig klar for desember!

Hilsen Aina