Mitt amerikanske eventyr

Min amerikanske vertsfamilie på graduation

Da jeg fikk den etterlengtede beskjeden fra Explorius om at jeg hadde blitt tildelt en vertsfamilie i Evansville, Indiana ble jeg overlykkelig. Før avreise var forventningene mange til både vertsfamilien, vertshjemmet, amerikansk High School og utvekslingsåret generelt.

Å være på utveksling i USA som syttenåring skulle vise seg å være en fantastisk, men også utfordrende opplevelse. Etter mange samtaler med kontaktpersonen min fra underorganisasjonen i USA, samt min kontaktperson hjemme i Norge, ble vi enige om at jeg skulle bytte vertsfamilie. I denne perioden fikk jeg god oppfølging fra Explorius hjemme i Norge, og ikke minst all den hjelpen jeg trengte fra kontaktpersonen min i USA. Jeg fikk til og med bo hos familien hans i to uker, mens jeg ventet på at min nye vertsfamilie skulle bli godkjent.

I prosessen med å bytte vertsfamilie følte jeg at Explorius og min amerikanske underorganisasjon samarbeidet godt om å gjøre opplevelsen tryggest mulig for meg. Hos min nye vertsfamilie ble jeg tatt godt i mot, og følte meg straks hjemme. Jeg kunne ikke drømt om en bedre familie nummer to! I ettertid av utvekslingsåret mitt har jeg rukket å besøke vertsfamilien min én gang, og planlegger en ny tur om ikke lenge. Jeg blir alltid like glad når det tikker inn en e-post fra min American Mom som lurer på om vi ikke snart skal skype litt!

Jeg føler meg veldig heldig som har fått oppleve et år på High School i USA, og blitt kjent med ikke bare én, men to flotte amerikanske familier som jeg er blitt veldig glade i. Både familien til kontaktpersonen min i USA, og min siste vertsfamilie har gitt meg masse støtte, kjærlighet og glede. Og det er jo ganske unikt å kunne si at man har hele tre familier, en i Norge og to i USA. Utvekslingsåret mitt er virkelig et av de beste årene i mitt liv, og jeg anbefaler alle som er nysgjerrige på utveksling til å gripe sjansen – it’s a once in a life time opportunity!

Hilsen Anna

Sammen med min beste venn på graduation

Vi feirer 17. mai i lusekofte!

Prom night