Anniken skriver for lokalavisen, del 3

Utvekslingsstudenter ser på super bowl


Det var bare sekunder igjen på klokken. Stillingen var så jevn, men jeg visste allerede hvordan denne kampen ville ende. Da klokken stoppet, hoppet alle rundt meg opp og ropte og klemte hverandre. Det så ut som de vant; jeg lo, og visste godt at dette var den eneste delen av kampen jeg faktisk forstod. New England Patriots vant mesterskapskampen (the Super Bowl) mot the Seattle Seahawks. Skjønner jeg nå hva som foregår på banen under en kamp? Nei. Kommer jeg til å kjøpe en vinner-T-skjorte? Selvfølgelig. Jeg kommer til å minne alle de jeg kjenner i Norge, på at jeg var i New England da the Patriots vant mesterskapskampen. Jeg mener, hvem ville ikke gjort det?

Innimellom går det opp for meg. Jeg er her. Jeg har vært her i seks måneder. Noen ganger når jeg snakker engelsk, må jeg stoppe for å spørre meg selv. Hvorfor har jeg trøbbel med å si dette på engelsk? Det går opp at jeg ikke kan bytte til norsk, og denne følelsen er veldig rar. Det er nokså vanskelig å beskrive. Tanken på at hvis jeg bytter over til å snakke norsk midt i setningen, kommer ikke den andre personen til å forstå meg, er veldig surrealistisk. Her om dagen, da jeg lå på sofaen, utslitt etter en utflukt midt på natten sammen med Rachel og vår venninne Ale, tok jeg meg selv i å plutselig si en setning på norsk til dem. Det skal sies at vi alle var alt for trøtte til å fungere ordentlig, og selv var jeg i en mellom-verden, hvor jeg verken var våken eller sovende. Likevel er det ikke til å komme utenom at min smarte, europeiske hjerne hadde sviktet meg, og et øyeblikk hadde jeg ikke kontroll på hvilket språk jeg snakket. Og jeg som trodde at jeg endelig hadde blitt amerikansk nok til at engelsk kom naturlig ut av munnen min. Samtidig kan jeg snakke med familien min på FaceTime og streve med å finne de norske ordene. Jeg er rett og slett et levende bevis på at når du setter deg inn i, og snakker et fremmed språk på daglig basis, lærer og glemmer du på samme tid.

Utvekslingsstudenter i skiheis

Jeg nevnte så vidt i min forrige artikkel at vi hadde tenkt å gå på ski. Jeg føler en trang til å fortelle alle sammen at frøken "jeg-er-norsk-men-kan-ikke-gå-på-ski" fortsatt lever. Jeg datt faktisk ikke mer enn én gang, noe som er vanskelig å tro hvis du spør noen som kjenner meg. Det er et uttrykk som sier at alle nordmenn er født med ski på beina (ikke spør meg hvordan det er fysisk mulig; jeg tar ikke ansvar for alt nordmenn sier), men jeg og min familie er av den mening at mine ski ble borte på veien. La oss like gjerne markere 6.februar 1997 som dagen hvor en nordmann ble født barføtt. Jeg liker å tro at jeg ble født med en penn bak øret og en bok i hendene mine i stedet.

Gratulerer med dagen kake

Så… la oss se… er det noe annet som har skjedd siden forrige artikkel? Jeg har fylt 18. Ikke det at det gjør ting annerledes. Jeg har ikke førerkort, noe som betyr at 12:30 kjøre-tiden ikke betyr noe for meg uansett. Jeg kunne prøvd lykken på lotteri, men siden vi europeere skriver datoer med dag før måned, ville nok kassamannen tro at jeg ble født 2.juni i stedet for 6.februar. Jeg er ikke amerikansk statsborger, så jeg kan heller ikke stemme. Tatoveringer, ekteskap og slike ting er strengt forbudt i følge min studenthåndbok. Noe som lar meg sitte igjen med kun en fantastisk feiring og en fantastisk bursdagsuke. Jeg feiret bursdagen min alle kvelder den helgen, først med mine norske venner og så med vertsfamilien min. Sistnevnte bakte en kake til meg, som ikke bare smakte himmelsk, men så utrolig kul ut også. Den hadde både vaniljekrem og sjokolade, og på toppen var det et bilde av meg. Etter alle bilder og "snapper" var tatt, bestemte Taylor seg for å stikke en kniv midt i gjennom fjeset mitt på kaken. De sier at du erter de du liker, men det betyr ikke at hevn aldri skjer. Du burde passe på kaken for din "graduation" som en hauk, Taylor, for jeg har planlagt min hevn. 

Hilsen Anniken 

(Publisert 13 March, 2015 i Maynard Wicked Local).

Her kan du lese den første artikkelen Anniken skrev for avisen.
Her kan du lese den andre artikkelen Anniken skrev for avisen.

For å høre mer om High School i USA eller andre spennende destinasjoner, send inn ditt interesseskjema i dag, og vi kontakter deg for å avtale et gratis og uforpliktende intervju.