Da kommer første reisebrev som «voksen»!

Bjørnar og kompis på bursdagstur med vertsfamilien

Må egentlig si at med unntak av at 18 års dagen ble feiret i Las Vegas, så var det ikke så «magisk» som man forestiller seg når klokka bikka 24:00. Man ser gjerne for seg at det å fylle 18 er noe helt spesielt, og at det er nesten så man fysisk merker det, men da jeg våknet dagen etter var jeg fortsatt like kvisete, like barnslig, og mopedbarten var like trofast. Men jeg skal virkelig ikke klage! Vegas var utrolig spennende!

Dagen før bursdagen min ble jeg møtte med kake på skolen, og et kor av meksikanere sang «Gratulere med dagen» til meg på norsk! Var for lamslått til å få opp kameraet, noe jeg angrer litt på i ettertid… Norma og George kom og tok meg og Christopher (en kompis fra skolen) ut fra skolen før lunsj, for vi hadde en fem timers kjøretur foran oss. Jeg skulle gjerne vært i stand til å fortelle at jeg så masse fint på veien, meeeen som de som kjenner meg kan mest sannsynlig se for seg, så lå jeg og siklet med ansiktet skvist mot vinduet før vi kom parkeringsplassen på skolen. Dette passet egentlig perfekt, for da fikk Chris nesten fem timer til å bli bedre kjent med Norma og George, hahah!

Vi ankom Vegas i halv seks tiden, og det var litt av et syn!
Da vi kom på toppen av fjellet og så utover hele byen overgikk det alt jeg hadde forventet! Kontrasten av mørk, forlatt ørken og millioner av lys var utrolig stilig! Første kvelden bodde vi på et hotell nær Fremont Street. Klokken syv var vi ferdig sjekket inn på hotellet, og vi gikk ut på Fremont. Her fikk jeg en smakebit på alle raringer og gateartistene jeg kom til å se denne helgen. Det var restauranter der servitørene ga deg ris (på rumpa) om du ikke spiste opp maten din, restauranter der du spiste gratis om du veide mer enn 350 punds, halvnakne mannlige strippere i 70 åra, så jeg fikk min dose «crazy» den første kvelden. Etter et par timer ble Norma borte i et kvarter, før hun kom tilbake med det Chris kalte «The Woman Repeller»… Dette var et knallblått slips laget av plastikkperler med ordene «B-Day» på seg. Å gå med dette resten av helgen var min måte å betale tilbake for turen på.

Tilbake på hotellet hadde det vært en misforståelse, så vi endte opp med et rom som kun hadde tre sengeplasser. Chris insiterte på at han skulle sove på gulvet, men jeg fortalte han at med 20+ søskenbarn, så blir du vant med å sove på gulvet når det er familiesamlinger. Norma og George sluknet med en gang, mens jeg og Chris satt opp til klokken tolv. Da klokken bikket tolv fant jeg frem gaven jeg hadde fått av Norma og George, og et veldig koselig brev jeg hadde fått. Chris ga meg en rap av den spanske bursdagssangen og en tyggis.

På lørdagen sto vi opp og sjekket ut av hotellet og reiste vi til Hoover dam. Dette er en veldig kjent demning (vises i mange filmer) noe som gjorde det ganske kult å faktisk få være der!

Etter besøket til Hoover dam var det på tide å sjekke inn på den andre hotellet, slottet, paradis, himmel på jord … kall det hva du vil, det var fantastisk, med ett unntak; Når du trenger sveisebriller og hørselvern for å komme deg gjennom kasinoet i førsteetasjen med alle sansene intakt, så vet du at det kan bli «milde» forstyrrelser utover kvelden. Jeg og Chris var ikke seine med å komme oss i badetøy og løpe til bassenget. Før vi rakk og kaste oss uti ble vi stoppet av badevakten, som sa at bassenget stengte klokken halv fire. Jeg så på klokken, og så at den var kvart på fire. Chris spurte vakten om hvorfor det stengte så tidlig, og fikk som svar at det ikke var «badesesong». Jeg så lamslått bort på Chris, som så ikke ut til å ha noe problem med den begrunnelsen. Jeg som sto der med sveisebriller og solfaktor hundre og snørrogførti, tittet bort på gradestokken. DEN VISTE 32 GRADER … CELSIUS! Jeg tittet tilbake på vakten i håp om at han tulla, men nei, det faktum at han satt der i langarmet genser bekreftet at han var seriøs.

Da vi kom tilbake på hotellrommet bestemte vi oss for å reise til «The Strip» litt tidligere. Jeg tok på meg de nye klærne jeg hadde fått av Norma og George, samt «The Woman Repeller», og vi kom oss av sted.

Jeg som trodde at den lille gaten vi hadde besøkt kvelden før var spektakulær, hadde tatt grundig feil! Om man hadde laget Times Square om til en by, så hadde man vel kanskje begynt å nærme seg The Strip! Hoteller, restauranter og karuseller i alle mulige former og fasonger. Det eneste de hadde tilfelles var at alt var stort! Det første vi gjorde var å finne en restaurant og spise på, og vi kom frem til at å spise på «Eiffeltårnet» var verdig 18 års dagen min.

Man skulle trodd at det var jeg som kom til å melke det at jeg hadde bursdag, men ingen utnyttet det mere enn Chris. Etter at middagen var inntatt, og kelneren kom med regningen, påpekte han at det kun var på sin plass at bursdagsbarnet fikk gratis is og kake. Kelneren sa seg enig i det, men da han kom med kaken min mente Chris at å diskriminere på grunn av alder var like ille, så kelneren gikk tilbake og hentet is og kake til han også. Det samme gjorde han da vi passerte pølseboden, da vi stakk innom M&M butikken, og til frokosten dagen etter …

Det er ikke så mye å gjøre i Las Vegas, annet enn å se på ting, før du fyller 21. Så resten av kvelden gikk vi bare rundt og så på alle de rare gateartistene og de spektakulære bygningene. Vi gikk opp og ned hele gaten to ganger, noe som er jæklig langt i tøysko (Tok oss halvannen time hver vei). Vi merket det at jo mere klokka ble, jo mer endte folket opp med hæla i taket og tenna i tapeten, så da vi så en gjeng med damer i midtlivskrisa ta seg en dukkert i fonten, bestemte vi oss for at det var på tide å dra hjem til hotellet.

Utsjekking var klokken 12 dagen etter, så jeg og Chris sto opp klokka ni for å teste bassenget. Så vi brukte to timer i bassenget og boblebadet før vi reiste hjemover. Kan vel si at jeg var passe sunnkokt etter det, så bilturen hjemover var en reprise av reisen oppover, merkelig hvordan fem timer kan gå så fort.

Nå begynner livet som umyndiggjort voksen i USA, noe som er like greit for jeg er ikke klar for å bli voksen helt enda. Gleder meg til å se dere hjemme om tre og en halv måned, men skal kose meg masse før den tid, og det håper jeg dere hjemme gjør også!              

Hilsen Bjørnar

Collage av attenårsdagen i Las Vegas!