Home Coming, Grand Canyon og Halloween!

Halloween

Dette har vært måneden hvor alt har skjedd på én gang! Home Coming, Grand Canyon og Halloween, så dette har langt ifra vært en kjedelig måned!

At folk kan lage så mye oppstyr rundt en skoledans hadde jeg aldri trodd
I ukene før Home Coming, så løp det musikanter rundt bærende på sjokolade, blomster og bannere, for a be ut sin bedre halvdel. For en traust og beskjeden hedmarking, så kan man vel si dette satte et nokså stort press på meg, for jeg hadde virkelig ikke tatt dette med i beregningen…

Men je slo tell med litt ekte bonderomantikk, fant storsjarmør’n i meg sjøl og ba a ut på ekte norsk vis (det vil si uten musikk, uten blomst, uten banner og hvert fall ikke noe sjokolade! Ha Ha), og jaggu ble det date på meg også!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var nokså nervøs før dansen.
Norma og George hjalp meg med å pusse sko og stryke det som måtte strykes. Norma prøvde i all hast og lære meg hvordan å danse til meksikansk musikk, men som jeg har hørt mang en gang: «jeg eier ikke dansefot, på gulvet blir det bare rot», så det gikk dessverre ikke helt som hun håpet.

Heldigvis så satte ikke det en stopper for kveldens moro!
Vi plukket opp daten min, Brandy, like før dansen. Det var allerede tatt helt av da vi kom til skolen! Folk danset over alt til livlig meksikansk musikk, og heldigvis var Brandy såpass grei at hun tok seg tid til å lære meg hvordan man ikke driter seg ut på dansegulvet.

Etter at dansen var over sånn i ellevetiden, så reiste vi sammen med noen venner til en liten koselig restaurant. Der satt vi og hadde det kjempegøy de neste timene. Jeg fikk skyss hjem i tretiden, så jeg var mildt sagt sliten dagen etterpå.

Helgen etter Home Coming var det Normas bursdag som sto for tur!
Hun har spurt meg meget pent om at jeg unngår å nevne hvor gammel hun ble, ha ha! Er visst en greie det med at damer ikke liker å snakke om alderen sin når de fyller seksti, men nok om det! Bursdagen feiret vi i Grand Canyon sammen med eldste sønnen, Adrian, eldste dattera, Bianca, og hennes sønn på syv år, Andrew. Siden Grand Canyon er syv timer unna, så tok vi inn på et hotell i en nydelig liten landsby like utenfor inngangen til parken.

Dagen etterpå sto vi opp klokken halv syv for å få mest mulig tid i parken. Jeg kan trygt si med hånden på hjertet at utsikten da jeg sto ute på kanten og så utover Grand Canyon, tok pusten ifra meg. Jeg har sett bilder, videoer og hørt historier, men ingenting kan måle seg med hvordan det faktisk er å være der selv! Bilder og videoer blir fattige sammenlignet med virkeligheten. Det er ikke mulig å fange med et kamera den dybden og den overveldende følelsen som slår innover deg når du står der. Det var bare helt utrolig, og verdt å komme tilbake til!

Uken etter var det duket for Halloween-fest hos Normas søster i San Diego
Å få lov til å feire Halloween på meksikansk vis var ganske spennende! Når vi hører at folk i USA tar det helt ut når det kommer til dekorering av hus ved høytider, så kan jeg nå skrive under på at det er sant! Det var ikke en cm av huset som ikke var dekorert med spindelvev, øyeepler eller edderkopper, noe som ungene i huset syntes var utrolig gøy! Alle var kledd i morsomme kostymer, det ble servert fantastisk mat, jeg fikk skjære mitt første gresskar og alle var i godt humør, så jeg storkoste meg!

Utenom alt som skjer i helgene så går skolen helt greit
Tar litt tid å venne seg til det amerikanske skolesystemet. Veldig rart å bli «frarøvet» den friheten norske ungdommer tar forgitt hjemme. Her er det ingen vits i å diskutere med lærerne, selv hvor uenig du er. Det at du bare kan gå på do 8-10 ganger hvert semester uten at det skal gå utover ordenskarakteren din, er litt strengt med tanke på at vi har ett friminutt om dagen. Det at du kan bli suspendert fra skolen i to dager om du blir tatt med mat eller drikke utenfra skolen. Disse tingene kan virke litt surrealistiske for oss som er vant med å omtrent gjøre som vi vil hjemme i Norge, så tror vi skal slutte å klage på det norske skolesystemet.

Håper alle koser seg hjemme i kulden! Her har vinteren virkelig slått inn. Med temperaturer ned mot 27 på dagtid, så er det på tide å finne frem vinterklærne, det er i hvert fall det folket her har gjort. 

Jeg tenkte å avslutte med et lite tips til alle som tenker på å være utvekslingselev i fremtiden. Greit nok at du skal være åpen og mottakelig for forskjeller og ting som er annerledes, men du skal ikke være redd for å spørre om det er noe som plager deg! Dette lærte jeg da jeg endelig etter syv uker fant ut hvordan man skrudde på varmtvannet i dusjen, ha ha ha! Så det ble nesten syv uker med kalde dusjer på meg! Samme hvor annerledes ting er, så er det greit å spørre om du ikke har varmtvann i dusjen!


Hilsen Bjørnar

Bjørnar med date!
Halloween
Bjørnar i Grand Canyon