Super Bowl, meksikansk taco og Graduation night i Disneyland!

Baseball i USA

Da er andre semester i gang for fullt, og jeg er akkurat ferdig med første kvarter! Rart å tenke på at jeg nå er over kneiken, og at jeg bare har fire måneder igjen. Dagene glir i ett, og merker (og er redd for) at dette halvåret kommer til å gå altfor fort.

Å leve i nuet
Her stresser de fleste seniorene med college søknader og andre ting relatert til årene som kommer, så for meg er det deilig at jeg bare kan ta livet med ro og leve i nuet. Selv om jeg slipper å stresse med alt det de andre stresser med, så skal jeg ikke si at det ikke er mye å gjøre. Nå som førsesongen til friidrett er i full gang, så må jeg vurdere om det er trenere eller lærerne jeg er mest redd for, når det kommer til prioritering av lekser og trening. Blir lite med fritid i hverdagen når det er trening hver dag på toppen av lekser, så lever litt for helgene for øyeblikket. Dette går fint så lenge helgene mine fylles slik de gjør. Vennegjengen har blitt litt byttet ut med gjengen fra friidrett. Det er morsomt å endelig henge med andre som har samme interesser som meg!

Salsa
Det blir mye kino og baseball/softball, noe de hevder jeg er flink i, men som jeg er ganske sikker på at de ikke mente, når laget jeg spilte på alltid fikk en ekstra spiller. Gøy var det likevel! Annet enn det går helgene med til at jeg, Norma og George lager mat sammen med bestemor-Norma på lørdagen. Det å lage meksikansk mat er en tidkrevende prosess, men så sykt verdt det! Nå som George har lært meg å lage hans hjemmelagde salsa, blir det salsa laging hver helg. Du skulle tro at når du lager 2 LITER SALSA I UKEN så burde det holde… men når det er salsa til frokost, lunsj, middag og kvelds, så forsvinner det fort.

Super Bowl!
Søndag var det duket for Super Bowl, noe som var en meget merkelig opplevelse … Når folket forsvinner fra sofaen når kampen begynner, men kommer tilbake når reklamene kommer på (veldig motsatt av en fotballkamp i Norge), så tyder det på at de nye reklame var mere spennende selve kampen. Kun for opplevelsen mekket Norma ordentlige burgere, chips og annet snacks for meg.

Meksikansk taco…
Med tanke på at jeg bor ti minutter unna grensen til Mexico, og at jeg faktisk kan se den høye muren fra huset mitt med en kikkert, så er det rart at jeg ennå ikke hadde vært på en ekte meksikansk restaurant. Et lite tips til dere om dere noen gang skulle møte en meksikaner: å hardnakka påstå at norsk taco er bedre enn meksikansk taco, faller virkelig ikke i god jord. Dette kan sammenlignes med at Sverige hevder å ha bedre 17. Mai feiring enn oss. Så med det mente Norma og George at det var på tide å gjøre noe med mine «vrangforestillinger», så vi reiste til Calexico, som er en av grensebyene til Mexico. Dette er vel det nærmeste du kan komme Mexico uten å krysse grensen. De fleste som jobber der bor i Mexico, og de krysser grensen hver dag for å jobbe. Med andre ord så er dette stedet du vil dra til får å få skikkelige meksikansk taco «without jumping the fence». Jeg er ufattelig glad i norsk taco, men jeg skal ærlig innrømme … at det var helt fantastisk! Veldig sterkt, men fantastisk. Sjeldent har jeg sett noen legge så mye stolthet ned i matlagingen som kokken der, for Norma nevnte nemlig til servitøren at jeg aldri hadde smakt meksikansk taco, og da lyste det opp i øynene hans! Da han kom med maten var det nylig bakte tortillalefser, to forskjellige typer kjøtt, en egen kaktussalat (ja… kaktussalat! Helt nydelig!), fersk bønnestuing og fire typer hjemmelaget salsa! Kokken sto med hodet ut av luka for å se reaksjonen min, og hun ble ikke skuffet!

Jeg tok utfordringen på strak arm!
Jeg hadde blitt advart om at magen min kunne bli litt urolig av maten, men jeg tok utfordringen på strak arm. Hvis noen av dere har hørt utrykket «maten var like sterk på vei ut som på vei inn», så var dette noe av det jeg fikk demonstrert dagen etterpå. Når et toalettbesøk ender som en tårevåt opplevelse, tyder det kanskje på at maten jeg er vant med ifra Norge, ikke helt har forberedt meg godt nok med meksikansk restaurantmat. Det skal ikke være nødvendig for vertsfar og spørre hva slags norrøne krigsritualer jeg holder på med på badet …

Nå som jeg er over halvveis og det stadig tikker inn mailer fra Explorius angående hjemreise, så begynner tankene å streife hjemom. Jeg kjenner at jeg savner familie, venner og skole, men vil jeg egentlig reise hjem? Hva med alt jeg har her? Norma og George, vennene mine her? Hvordan kan jeg bare reise fra alt sammen? Jeg føler meg dratt imellom to virkeligheter, men for øyeblikket føles El Centro mer virkelig enn noe annet. Jeg drømmer om Norge på samme måten som jeg drømte om USA for et år siden, og i et par måneder nå så har tanken om livet jeg reiste ifra hjemme kun føltes som en fjern drøm. Jeg føler at jeg akkurat har tilpasset meg livet og familien her, og nå begynner hjemreisen allerede å nærme seg. Å reise hjemmefra var enkelt, fordi jeg visste at om ti måneder var jeg tilbake, men da tiden kommer for å forlater Norma og George så vet jeg at jeg ikke kommer tilbake, i hvert fall ikke på samme måten. Jeg føler at dette er den virkelige prisen man betaler for et godt utvekslingsår, ikke programavgiften. Det å bli så knyttet til en familie for så skulle forlate den, er kanskje noe av det vanskeligste jeg kommer til å gjøre, så jeg er glad det fortsatt er fire måneder igjen!

Før den tid kommer, er det mye moro som skal skje!
Graduation night i Disneyland, og mange flere turer til San Diego. Nå som været begynner å bli varmt igjen, så gleder jeg masse til sistnevnte! Skal ha mange flere solbrente hjemreiser fra stranden! Først på listen over ting som skal skje i fremtiden er en helgetur med familien og en kompis fra skolen til Las Vegas om to dager. Det blir en tredagerstur, så det blir bursdagsfeiring for meg der oppe! Gleder meg masse! Kommer med et reisebrev neste uke om hvordan det var, dere må jo få med dere det fine været jeg har her! Så da hører dere snart fra meg igjen. Håper dere nyter vinteren hjemme i Norge! Jeg nyter iallfall vinteren her!

Hilsen Bjørnar

Matlaging med vertsfamilienMed venner i USA
Solnedgang i USA
Baseball i USASuperBowl hjemmekveld