Påskeferie, prom og avslutning på friidrettssesongen

Fotballaget

Et par meget innholdsrike uker har passert, med påskeferie, prom og avslutning på friidrettssesongen. Påskeferien var et deilig pusterom i en travel hverdag. Det begynner å bli veldig varmt her i Imperial Valley, så vi tilbrakte mesteparten av tiden oppe i San Diego. Det er pussig hvor mye en times kjøretur kan endre på været, for med én gang vi kommer over fjellet, og den friske sjøluften treffer oss, så blir det plutselig levelig igjen.

Påskeaften ble tilbrakt ved bassenget hos Normas søster
Der var hele familien samlet til påskefeiring. Det var påskeeggjakt for de små, og øljakt for de store. Dessverre kvalifiserte jeg ikke for noen av delene, så da fikk jeg gjemme de i stedet for.  

Old Town
Én av dagene dro vi til Old Town, som er den gamle bykjernen i San Diego. Her er alle bygningene i skikkelig ville vesten stil. Her var vi på en liten meksikansk konsert sammen med noen venner og familie. Vi besøkte også en nydelig meditasjonshage litt nord for San Diego. Den lå på en klippekant med utsikt over havet. Der var det dammer med koi-fish, og overalt satt det folk og mediterte, så vi måtte være stille mens vi var der. Det var rett og slett et lite grønt pusterom i de tørre omgivelsene. Resten av uke ble tilbrakt her nede i El Centro sammen med venner. Vi hadde også noen koselige dager sammen med familien på stranden. Ble litt fisking, og bading for min del, men var litt for kaldt for de andre!

Forrige helg var det duket for prom! Kun ett problem; det var et friidrettsstevne litt nord for San Diego samme dag. Bussen dro ifra El Centro klokka fire om morgenen, så vi måtte stå opp klokken tre. Stevnet startet halv åtte, og det var en tre timers kjøretur, så vi rakk det i siste liten. Så etter seks timer med stevne vendte vi snuten hjem, rimelig utkjørte hele gjengen. Jeg kom hjem 25 minutter før vi skulle plukke opp daten min, så jeg hadde 20 minutter på å gjøre meg selv presentabel (noe som føltes som et stykke unna da jeg så meg selv i speilet). George og jeg plukket opp daten min, Mariah, akkurat i tide, og han kjørte oss til noen venner der vi skulle ta bilder. Da det var i orden, dro vi til festlokalet hvor prom skulle være. Festlokalet var smålig lekkert, og tungt bevoktet! Her tok de mindreårig drikking på alvor! Det sto litt i kontrast med fjorårets nyttårsfest i Norge, der det ble servert alkohol på skolearrangementet, mens her ble du ransakt av bevæpnet politi for å sjekke at du ikke tok med alkohol inn! Samme hva de gjorde, så gjorde de i hvert fall noe riktig, fordi dette var en meget vellykket kveld! Maten som ble servert var nydelig, og ikke bare fordi jeg ikke hadde spist siden frokost 15 timer tidligere, men fordi den var knakanes god! Vi fikk fløtegratinerte poteter, med biff eller kylling, pluss wokkede grønnsaker.

Prom
Jeg og Mariah satt rundt bordet sammen med noen venner fra friidretten og Sofia og Barbara fra Italia og Frankrike. Da maten var fordøyd begynte skolebandet å spille, og folk begynte å danse. Lite visste jeg at Mariah ikke likte å danse, med den begrunnelsen at hun ikke kunne. Vel… jeg er ikke kjent for mine danseferdigheter, men er det én ting jeg har lært dette året her, så er det at livet begynner i slutten av komfortsonen din. Derfor prøvde jeg virkelig å få henne med ut for danse, men hun nektet. Jeg følte ikke at jeg var kommet til prom for å sitte på telefonen min rundt bordet, så jeg endte opp sammen med Sofia og jeg og Sofia hadde det dritgøy! Vi var europeerne som prøvde etter beste evne å danse til meksikansk musikk! Litt kjipt var det at Barbara og Mariah satt rundt bordet hele kvelden og sturet, men ingenting jeg kunne gjøre noe med. Klokken 11 kom de bort til oss og sa de hadde skaffet egen skyss hjem, så de dro hjem. Jeg og Sofia hold det gående til klokken 12 før George kom og plukket oss opp.

Jeg har fått mange spørsmål hjemme ifra om prom er slik som det fremstilles på film, og jeg kan ærlig si at det er det! Det var utrolig stilfylt, noe helt annet enn «Rølpefest» hjemme på Hedmarken.

Friidrettssesongen er offisielt over
Friidrettssesongen er offisielt over, og Southwest High School endte opp som ubeseirede Champions i Imperial Valley. Har vært en veldig annerledes opplevelse å drive med friidrett her i USA. Mye har vært bra, mens andre ting har jeg vært mere uenig i, men alt i alt har det vært en utrolig opplevelse å få lov til å være en del av en skolelag!

Det er en spennende og følelsesmessig måned jeg går inn i nå, den siste fulle måneden jeg har her hos Norma og George. Tankene begynner å streife rundt planlegging av pakking og avreise, og det avreisebrevet jeg fikk i posten av Cetusa gjorde det mere virkelig enn noen gang! Norma og George gir også uttrykk for at det er en dag de ikke ser frem til, men før den tid skal mye spennende oppleves! Det er nå akkurat én måned til Graduation, og tre uker til Gradnight. Så fortsatt mye å se frem til!

Sender med hilsener fra familien her borte, og jeg håper folket hjemme koser seg like mye som meg (skal mye til!). Selv om jeg har det helt strålende her borte, så gleder jeg meg masse til å komme hjem, og de seks ukene kommer til å gå unna på et blunk!            

Hilsen Bjørnar

Nydelig utsikt
Utsikt over havet
Surfing i USA
Utvekslingsstudent på prom