Boarding School i USA

Christopher på Boarding School i USA

Christopher valgte Boarding School når han skulle utveksle til USA. Explorius tilbyr mange alternativer innen utveksling, kontakt oss for å lære mer!

Hvorfor valgte du å studere på Boarding School? Jeg har alltid hatt stor interesse for ski og derfor valgte jeg å studere i Steamboat Springs, Colorado på Steamboat Mountain School. Der fikk jeg muligheten til å kombinere ski med universitetsforberedende studier. Jeg også muligheten til å reise på forskjellige utflukter i Colorado og Utah og på slutten av året reiste jeg til Tanzania i en måned for å være med på frivillig arbeid. Jeg ønsket å få så mye som mulig ut av utvekslingsåret mitt, derfor føltes det naturlig for meg å velge Select programmet.

Hva slags fag hadde du på skolen? Jeg valgte fag som jeg visste at jeg fikk brukt for når jeg kom tilbake til Sverige. Det føltes rett å velge engelsk, algebra og spansk. Internasjonale arbeidsgivere og universitetene krever i at du har gode engelskkunnskaper og derfor har jeg hatt stort utbytte av å studere i USA.

Deltok du i noen sport? De fleste Boarding Schools har et omfattende etter skole program der elevene får muligheten til å prøve nye sportsgrener og interesser. Jeg testet klatring på høsten trente kulekjøring på vinteren og syklet mountain bike på våren.

Hvilke aktiviteter tilbyr skolen? Etter skole aktivitetene kombineres med campingturer i Colorado, men også i Utah. I Utah fikk jeg prøve meg på en uke med kano padling på Green river.  Skolen tilbyr to ulike program; et skiprogram med fokus på konkurranse og et ‘global immersion program’ (fag med økonomi / kultur / geo politikk fokus). Jeg deltok i begge, noe som gjorde at jeg fikk trene med skolens ski teamgjennom vinteren og avslutte året med en måned i Tanzania. ‘Global immersion’ programmet fokuserer på at elevene skal få oppleve noe nytt og få fordype seg i en ny kultur.

Hva var det beste med Boarding School året ditt? Det beste med mitt år utenlands er at jeg i dag har bruk for det jeg lærte meg og fikk oppleve i USA, men fremfor alt, så er det alle menneskene jeg ble kjent med og fortsatt har kontakt med. Jeg bodde sammen med mange andre gutter på min alder på skolen og jeg følte meg aldri ensom, man blir fort kjent med alle.

Hva er ditt råd til de som ønsker å begynne på Amerikansk Boarding School? Mitt beste råd er å være åpen for nye utfordringer, ta studiene seriøst, les mye og ha det gøy.

Hilsen,
Christopher

Les mer om Boarding School i USA her.