Første, og kanskje siste Amerikanske jul

Baking av kakemenn i USA

Nå har jeg feiret min første amerikanske jul, og kanskje også min siste. Jeg tenkte det ville være greit om jeg skrev enn liten oppsummering av dagene! Norsk jul og Amerikansk jul er så forskjellig!

Julaften
Julaften er egentlig ikke noe særlig biggie i USA. Jeg fikk inntrykket av at julaften i her, er litt som lille julaften i Norge. Man går bare å venter, venter og venter enda litt mer. Dagen min begynte med at jeg og vertsmor laget deig slik at vi kunne bake norske julemenn på kvelden. Det var veldig koselig å få litt norsk tradisjon på julaften! Rundt tolv ringte jeg familien hjemme i Norge på Skype, og jeg fikk være med på deres julefeiring. Det var veldig emosjonelt å se hele familien feire jul mens jeg satt på andre siden av jordkloden. Skype samtalen var veldig fin og alle sammen ble veldig glade for gavene jeg hadde sendt hjem. Tre timer og noen tårer sener la jeg på og var klar for amerikansk jul! Kvelden ble brukt til å bake veldig vellykkede julemenn og se julefilmer.

Første juledag
Så tidlig som klokken fem, var hele familien samlet i stua. Med pysjamaser på, håret til værs og trøtte ansikter startet vi å sortere julegavene. Her i huset blir alle gavene delt ut før alle mann åpner sine gaver. Merket at jeg savnet litt hvordan vi normalt gjør det. Her tok det kanskje ti minutter før alle gavene var åpnet – mens hjemme sitter vi i timevis og koser oss! Etter alle gavene var åpnet, krøp alle tilbake til sengs for å få noen ekstra timer søvn. Jeg ble fortalt at mange amerikanere drar på kino på første juledag, så det gjorde vi også! Det var veldig kult å få oppleve den amerikanske versjonen av jul, men etter å ha erfart begge to så er det vel lov å si at jeg foretrekker norsk jul.

Resten av ferien
Resten av romjulen ble tilbragt med familie og venner. Jeg fikk lest litt, sett filmer og slappet helt av. Det var utrolig deilig å få en så pass lang ferie til å ladet opp til siste halvår. I romjulen bikket jeg nemlig halvveis i utvekslingsåret mitt, noe som er helt sykt! Nå handler alt om å nyte det jeg har igjen, for før jeg vet ordet av det er jeg tilbake i Norge.

Klem,
Emily

Julestemning i USA
Julemorgen i USA