Pep rallies & amerikanske fotballkamper!

Emilly i USA


Jeg har vært i USA i to måneder allerede!
Det sies at tiden flyr når man har det gøy, og det merker jeg veldig godt her. Selv om føles som om dagene kanskje går litt sakte når jeg sitter frustrert i US History timen, så går de så utrolig fort når jeg ser tilbake på de. Jeg er på en måte glad for de går fort, men så vil jeg ikke at de skal gå for fort heller, ha ha! Jeg nyter iallfall hver dag og finner på masse gøy med herlige amerikanere. Noen vi har gjort nesten hver uke siden jeg kom, er pep rallies og amerikanske fotballkamper!

Pep rallies
Pep rallies er noe skolen arrangerer på noen kampdagene. Nå har det seg slik at min skole bestemte seg for å ha minst mulig i år, så vi har ikke så utrolig mange. Men det gjør at når vi første har en så er stemninga på topp! Når vi har pep rallies, samles alle elevene i gymsalen og poenget er å oppmuntre til school spirit. Det blir ropt mange forskjellige heiarop og cheerlederne opptrer. Dere kan tenke dere når nærmere 2.000 elever er samlet og alle roper og girer hverandre opp. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det morsomme med pep rallies er at det er forskjellige temaer hver gang. Utrolig mange kler seg ut og drar teamet utrolig langt. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Amerikanske fotballkamper
Etter to måneder er det en ting jeg har lært når det gjelder amerikansk fotball. Ett kvarter er aldri ett kvarter - ha ha! Fotballkampene her er utrolig lange. Sånn teoretisk sett skulle en amerikansk fotballkamp vart mellom en og to timer, men det ligger mer på mellom to og tre timer. Og for en nordmann som ikke kan en eneste regel i sporten, er det tre lange timer. Men det går fint! For menneskene og stemninga er topp. Som pep rallyene, har fotballkampene også temaer. Det blir jublet og ropt heia rop. Folk er så med i spillet. Selv om jeg står med ryggen til kampen 70% av tiden, er til og med jeg nervøs når det er 2 minutt igjen og stillinga er jevn. Det er noe med student delen av tribunen som gjør at jeg vil gå igjen og igjen på kamp, selv uten å kunne reglene!

Bildene jeg har med i innlegget denne gang er fra noen av de forskjellige temaene vi har hatt på pep rallyene og fotballkampene: ”Rock n’ roll”, ”Let’s get tropical” og ”We love America”.

Hilsen Emily

High School game!Norsk utvekslingsstudent i USAUtvekslingsstudent med amerikansk vennEmily opplever High School spirit!