De første syv ukene

Det har gått fort, det har vært morsomt!
Mine første syv uker i Oregon er tilbakelagt, og for noen uker det har vært! Det hele begynte da jeg møtte vertsfamilien på den lille flyplassen i Eugene. Alt gikk fint for seg, selv om det selvfølgelig var litt rart å møte familien for første gang. Jeg ble tatt veldig godt imot, det kom selvfølgelig ikke på tale at jeg skulle trille kofferten selv.

De første ukene
De første to ukene var det fortsatt var sommerferie her borte. Det ga tid til å finne seg til rette, møte nye venner, lagkamerater også videre. Det var noe å finne på, og noen å møte hver dag. Det ble mange inntrykk på kort tid kan man si. Noe er likt, mye er forskjellig. Det er visse ting man forventer er forskjellig, men som ikke er det, og motsatt. Dette er noe jeg helt sikkert kommer til å skrive om senere i denne bloggen.

På utflukt i USA

En kickstart på oppholdet
Takket være Quin, min vertsbror, kom jeg fort i gang med sport. Noe som er viktig for meg. Av de sommer sportene jeg kunne velge i mellom valgte jeg fotball. Ikke den amerikanske typen ;) Dette er sporten jeg driver med hjemme i Norge, så det ble et naturlig valg for meg. Det var veldig greit å begynne med treninger før skolen begynte. På denne måten fikk jeg fort en del kompiser før skolen startet. Noe jeg setter veldig stor pris på. Hvis du drar på utveksling til USA vil jeg anbefale deg å starte med en sport. Hvilken sport du velger betyr ikke så mye. Sport er en viktig sosial arena her borte, spesielt siden den er koblet opp med skolen. Som oftest kommer klassekameratene for å se laget spille, og det skapes en ekte «highschool spirit» atmosfære rundt sports arrangementene.

Selv om jeg ikke valgte amerikansk fotball til å begynne med, skulle ikke det stoppe meg fra å bli en del av det stolte amerikanske fotball laget. Jeg fant nemlig fort ut at de manglet en god kicker på laget. Jeg har spilt fotball i 12 år, så å sparke en amerikansk fotball kunne vel ikke være så vanskelig? Jeg kontaktet en av trenerne for det amerikanske fotball laget og spurte om å få prøve meg på en av treningene som kicker. Det gikk veldig bra. De syntes at jeg var mer enn god nok. Til nå har jeg faktisk vært så heldig at jeg har fått lovt til å bidra i to kamper. Det er utrolig morsomt! Det er litt av en følelse man får av å løpe ut på gressmatta som en del av skolens stolthet. Det blir liksom ikke så veldig mye mer amerikansk enn stunden før kampen når alle står rettet mot det amerikanske flagget, nationalsangen spilles av på full guffe og alle synger med. Det er virkelig et nydelig øyeblikk.

Fotballkamp i USA

Funnet meg godt til rette
Utenom sport er jeg også veldig fornøyd med hvordan jeg har funnet meg til rette. Skolesystemet er annerledes, men det har ikke vært problematisk. Jeg er også veldig fornøyd med vertsfamilien til nå. De har vært flinke til å ta meg med på ulike ting, og lagt godt til rette for at vi skal få et fint år sammen. Det at min vertsbror Quin er på samme alder som meg er et kjempe pluss. Han har gjort det veldig enkelt for meg å komme inn i en vennegjeng, og han er grei nok til å kjøre meg rund når jeg trenger det. Noe som er mer nødvendig her enn hjemme forresten.

Jeg har stor kost meg de første syv ukene, og gleder meg masse til fortsettelsen! På gjensyn! :)

Utvekslingsstudent i USA