Utvekslingsåret så langt

2015 er snart over
Mitt utvekslingsopphold er snart halvveis unnagjort, og over de siste fire månedene har jeg opplevd mye nytt, og lært masse. Jeg har truffet mennesker fra alle mulige deler av verden, og jeg har fått et mye større innblikk i den amerikanske kulturen. Det er tydelig at forskjellen fra stat til stat kan være enorm.

Det å være borte fra Norge et tredjedels år har også lært meg mye om hva jeg setter pris på der hjemme i Stavanger. Det er mange tradisjoner og en del kultur jeg savner. Man er liksom ikke helt klar over all den kulturen vi har hjemme i Norge. Kanskje ikke den mest stereotypiske norske “tradisjonen”, men en tradisjon jeg har et lite savn for er tacofredagen. Ha ha, jeg savner det å samle hele familien eller kompisgjengen på fredagskvelden for å spise taco og se på TV. Det er i grunnen en ganske rar greie, men det er en fin måte å starte helgen på.

 
 
 Julepynting
 
 

Annerledes jul
Nå i juletiden har jeg virkelig fått kjent litt på hvordan det er å feire helligdager uten familien. Det gikk opp for meg ganske tidlig at jeg skulle ønske jeg feiret julen hjemme i Norge. Juleferien har ikke vært det samme i det hele tatt, det ble liksom aldri noen skikkelig julefølelse for meg. Det har noe med at mange familier i USA feier julen langt mer casual enn det vi Nordmenn gjør. Vertsfamilien jeg bodde hos for eksempel kledde seg ikke opp en gang i løpet av julehøytiden. Det var ganske rart, jeg savnet å putte på meg dressen på julaften.  

Likevel var det på en måte greit å ha opplevd julen uten familien også. Det minnet meg på hvem som virkelig betyr noe for meg, og at jeg liker hvordan julen feires hjemme i Norge.

 
 

Høydepunkter
I forbindelse med julen har jeg fått en hel del meldinger fra familie og venner som har ønsket meg god jul og lurt på hvordan jeg har det. Noen lurte på hva jeg syntes har vært høydepunktene for utvekslingsåret så langt, så jeg tenkte jeg kunne ta det opp her også. Det har vært mye som har vært kjekt og interessant, men jeg har plukket ut noen få opplevelser.

Soft landing campen i New York var fantastisk. Jeg elsker New York, og det var veldig morsomt å farte rundt i The Big Apple med andre utvekslingselever. Camp lederne var veldig entusiastiske og vi fikk sett veldig mye av New York.


 
 New York utsikt
 
   
Å ha vært kicker på et amerikansk fotball lag er noe jeg vil huske for alltid. Det var en utrolig kul opplevelse, og noe veldig spesielt som jeg kanskje aldri får gjort igjen.
 
   
 i kampens hete
 
 Soccer teamet
 
   
Fotball laget i Oregon (Portland Timbers) vant National serien i USA. Quin, vertsfaren, jeg og et par kompiser dro ned for å se en av kampene. Fansen var fantastisk, flere hakk over hva jeg er vant med hjemme i Norge. Kampen endte også i en 4-1 seier. Utrolig morsomt!
 
   
 Guttegjengen
 
   
Utvekslingsgruppa i Oregon dro også på tur til San Fransisco for ca. 2 uker siden. Vi så Golden Gate Bridge, tok en tur med trikken, var i downtown/uptown og tok en tur til en av Six Flags parkene. Det var noen kjekke dager sammen med mennesker fra alle mulige deler av verden. Fortjener en plass på listen.
 
   
 San Fransisco gatebilde
 
 San Francisco utsikt
 
 
Ellers er første trimester over her borte, og jeg startet med nye fag på skolen. Jeg har også begynt på et klubb fotball lag, Eugene Timbers sitt U18 lag. Jeg har kommet veldig godt inn i gruppa, og har fått en veldig fin tone med treneren.
 
   
Jeg håper alle hadde en fin juletid, og jeg ønsker alle et riktig godt nyttår! Må det nye året bringe mange nye og kjekke opplevelser!
 
   
Hilsen Gard