En uke i Los Angeles

LA palmergate i LA

Nå har jeg vært i Los Angeles i snart en uke, og jeg kan ikke si noe annet enn at det er fantastisk!
Nå er jeg nok i det man kaller the honnymoon phrase, der jeg synes alt er nytt, spennende og interessant. Selv om jeg har vært på ferie i USA før, er det noe helt annet å bo her. Man kommer tettere på amerikanerne, og får et helt nytt inntrykk av folkeslaget og kulturen. 

Selv om kultursjokket ikke har slått meg helt enda, kjenner jeg litt på det. Folk her gjør ting annerledes enn hjemme, men det betyr ikke at det er dumt! Alle kulturer er ulik, og jeg synes det er utrolig gøy å lære om flere, og hvordan de gjør det. Vertsfamilien min er superhyggelig, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd. Jeg bor også med ei anna utvekslingsstudent fra Brasil, hun er kjempesøt, og det er fint å ha noen å snakke med som er i samme situasjon som deg. 

De første dagene her har gått til å utforske Los Angeles.
Vi har besøkt Venice, Santa Monica, Malibu Beach og Downtown LA. Jeg har følt meg som tidenes turist (noe jeg er) når jeg har gått rundt med kameraet mitt og tatt bilde av bokstavelig talt alt jeg ser som jeg synes er fint, eller som vi ikke har i Norge. 

Innser nå hvor vanvittig stort Los Angeles er, og at det mest sannsynlig vil ta flere måneder før jeg lærer meg å komme meg rundt her på egenhånd. Skulle prøve å ta en Über, som er en type taxi de bruker veldig mye her, og det gikk ikke særlig bra. Etter et kvarter med leting, ende med at sjåføren måtte ringe meg, for å forklare meg hvor han sto. Har også prøvd å ta bussen til skolen for å vite hvor jeg skal gå av og på, noe som heller ikke var veldig enkelt. Forhåpentligvis blir jeg flinkere snart, så vertsfamilien slipper å kjøre meg overalt.

Skolen min
I går besøkte jeg og vertsmor skolen min for første gang, slik at jeg fikk fikset timeplanen min, meldt meg opp til try-outs o.l. før første skoledag i morgen. Er veldig spent på hvordan første skoledag blir. Vil jeg få venner? Vil jeg like klassene mine? Vil jeg stå alene med lunsj brettet mitt i kantina uten et sted å sitte? Håper virkelig ikke på den siste. 

En liten fordel er at jeg allerede har blitt kjent med en del andre internasjonale studenter som skal på samme skole, noe som gjør at jeg ikke er helt alene første dag om det skulle skje, noe jeg egentlig ikke tror. Amerikanere er veldig åpen og hyggelig, og ut i fra hva jeg har erfart hittil, tar de aller fleste tar deg godt imot. 

Hilsen Hanna

Utsikt over standen i LAutsikt over sjøen i LA