Bursdagsfeiring og nedtelling til Hawaii!

Norsk og Australsk utvekslingsvenner

Er det januar?
Jeg kan ikke tro at det er januar allerede. På skolen har vi for lengst startet med andre semester og flere prøver står for tur. Det kjennes mye bedre når man føler at man mestrer det man jobber med på skolen.

Begynnelsen av første semester var så vanskelig og stressende når det kom til engelsken og hvordan det amerikanske skolesystemet er sett opp.

Det norske skolesystemet er jo helt annerledes
Jeg som er vandt med fra skolen hjemme å lese over notater og et helt kapittel før en prøve, er nå blitt vandt med og ikke lese før en prøve i det heletatt. På prøver får vi ha med notater og de fleste av prøvene er multiple choice. Så ikke skjønner jeg hvorfor jeg stresset så i begynnelsen. Men lite viste jeg da om hva som ventet meg ha ha!

Må innrømme at jeg gruer meg litt til skolearbeidet som venter meg i tredje klasse når jeg kommer hjem. Det blir nok en hard overgang å gå fra å ikke lese til veldig mye lesing, men det skal nok gå bra det også.

Bursdagsfeiring og skøyter
Ellers så har januar vært en rolig måned der vi har hatt en del familietid. Vi har feiret 20års bursdagen til vertssøster, da reiste vi til KD’s i Oklahoma City. KD’s er en restaurant eid av en kjent basketballspiller for Oklahoma Thunder (Kevin Durant) så det var gøy, og maten var veldig god! Vi fikk også se og holde en av skoene hans. Jeg husker ikke hva skostørrelsen hans var, men den var langt over normal. Etter middag reiste vi for å gå på skøyter.

Avskjed
I begynnelsen av januar reiste også en god venn hjem fra utveksling. Hun er fra Australia og bodde hos min kontaktperson, så vi var ofte sammen. Siden det australske skoleåret begynner i februar så valgte hun å være i USA bare ett semester. Vi hadde en avskjedsfest på en restaurant som heter Outback som er en australsk restaurant her i USA, men i følge henne var den ikke så australsk som hun trodde, ha ha! Vi har i vertfall hatt det veldig gøy sammen, og jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å bli kjent med henne. For nå har jeg ikke bare lært om den amerikanske kulturen, men også den australske.

Februar er ikke så veldig langt unna og det nærmer seg bare mer og mer til jeg reiser til Hawaii, det blir sykt kult!

Snakkes,
Helene

Utvekslingsstudent på Kevin Durant's restaurant i Oklahoma