Takknemlig for opplevelsen!

Year End Camp i Washington DC

Det var en helt fantastisk følelse å gå av flyet i Oslo 4.juni
Dagen jeg har ventet så lenge på, men samtidig gruet meg til. Men det aller beste var å få se familien stå å vente på meg med et skilt der det stod «Velkommen hjem Helene» og norske flagg. 

Dette året har bydd på så mye spennende, men også mange overraskelser og utfordringer. Det krever mye av deg å reise ut helt alene til et fremmed land, en fremmed familie og en fremmed kultur. Vi tror vi kan så mye om den amerikanske kulturen gjennom filmer, bøker og musikk, men det kan vi ikke. Det er en helt annerledes opplevelse og faktisk bo der og se alt med sine egne øyner. 

Jeg har fått opplevd så mye spennende og fått reist og sett så mye mer en det jeg hadde forventet for dette året. Og jeg er evig takknemlig for at jeg har fått opplevelsen. Familien min i Norge og venner har vært helt fantastisk støtte og heiet på meg hele veien og det samme går til min amerikanske familie og venner, samt min amerikanske koordinator som ble som en tante for meg, og selvsagt Explorius som har fulgt meg på veien.

Det var en skikkelig god mestringsfølelse som bare bredd seg utover hele meg da jeg gikk av flyet og kunne si at jeg klarte det. Jeg klarte å tilpasse meg en ny kultur, en ny familie, det å måtte lære på engelsk, skaffe meg venner ved å snakke et annet språk og så mye mer. 

Vi har det så vanvittig godt i Norge og det å komme seg ut å se at andre faktisk ikke har det like bra var en øyeåpner. Det at penger eller bare å kjøpe noe fordi man har så lyst på det ikke er en selvsagt for alle. 

305 dager senere etter at jeg satte foten på amerikansk jord, for så å komme hjem sitter jeg med erfaringer jeg aldri ønsker å være foruten. Jeg sitter igjen med mange nye inntrykk, en Oklahoma aksent på engelsken min, venner fra hele verden og en ny familie på andre siden av verden.

Hilsen Helene

Avr
Utvekslingsstudent med venner