Homecoming, camping og en ny hverdag!

Utvekslingsstudent på homecoming i USA


Å tilpasse seg en ny hverdag
Tiden her borte går så fort, men samtidig sakte når man har tilpasset seg en ny hverdag. Og det er alltid små ting som gjør at hverdagen blir litt annerledes enn hjemme. Man skulle ikke tro at den amerikanske kulturen skulle være så mye annerledes en den norske, men når man plutselig står midt oppi det hele, er det lett å dra ut forskjeller. Det er det som gjør en ny kultur så spennende, fordi man ser andre måter å gjøre ting på.

Det kan være skremmende å gi opp en del av seg selv, for å passe inn i det nye miljøet. Hverdagslige ting som man er vant med passer plutselig ikke inn og man må omstille seg helt. Jeg står opp tidligere enn vanlig, jeg har andre ansvar og oppgaver enn før, og jeg blir sett på som yngre enn jeg er. Men nå som det snart har gått tre måneder begynner ting å føles normalt.

Homecoming
For noen uker tilbake fikk jeg delta på min første Homecoming, noe som var veldig gøy. Vi pyntet oss og gikk ut for å spise, etterfulgt av selve Homecoming dansen. De hadde pyntet gymsalen i skolens farger, leid inn en DJ og det var god stemning hele kvelden. Homecoming er for alle elevene på skolen, mens prom som arrangeres helt i slutten av skoleåret er bare for seniorer. Så heldig som jeg er så får jeg oppleve begge!

Camping!
Jeg har også vært på camping sammen med koordinatoren min, en venn av henne og min koordinators utvekslingselev som er fra Australia. Det var godt med et lite avbrekk fra det som jeg nå kan kalle hverdagen min. Vi gikk tur til noen grotter som hette Robbers Cave, vi padlet, sov i telt, spilte golf, grillet og jeg fikk prøvd smoores for første gang!

Mange nye inntrykk
Som utvekslingselev er det mange nye inntrykk hver dag, noe som er gøy, men samtidig kan det bli mye iblant. Jeg merker at jeg blir lettere sliten enn før og går ofte til sengs kl. 20-21, og sover som en baby hele natten. Men det er så mye man har muligheten til å gjøre mens man er her og jeg vil jo selvsagt få med meg så mye som mulig! Så søvn mellom slagene er utrolig viktig for meg for at opplevelsen skal bli bra. Jeg merker i vertfall veldig godt på meg selv de dagene jeg har fått for lite søvn, for da blir alt så mye tyngre og man lengter som regel mer hjem.

Hilsen fra Helene


Norsk utvekslingsstudent på campingtur i USAVakker natur i USA