Rart hvordan man føler seg hjemme hos en ny familie

Helene i USA


Mitt nye hjem
Det er rart hvordan man føler seg hjemme hos en fremmed familie. Hvordan man finner frem som om man har levd der hele livet. At noen valgte akkurat deg og tar deg inn med åpne armer. Ivrige etter å dele sine erfaringer og verdier. Det er rart hvordan alt klaffer, selv om man bare har kjent hverandre i noen uker. Og hvor mye man setter pris på små ting i hverdagen, når man føler seg ganske liten i et veldig stort land.

Det skal ikke være lett å ta første steget ut i den store verden alene
Man merker fort hvor avhengig man er etter en foreldres støtte og meninger. Hvor lett det er å savne det kjente og kjære hjemme, i lille trygge Norge. Og hvor mye en savner mamma og pappas klemmer når man trenger litt ekstra støtte.

Samtidig så har jeg lært så mye på bare to måneder. Jeg har lært å ta sjanser. Lært å stole på meg selv og mine egne beslutninger. Jeg har slitt, men kommet tilbake. Og alt dette har gjort at jeg har vokst og lært mye om meg selv, og alt jeg kan klare.

Utveksling har gitt meg muligheten til å se verden fra en annen vinkel
Verden er så mye annerledes enn jeg hadde trodd. Selv om jeg bare har sett en liten del av det store bildet. Jeg har fått innblikk i amerikansk kultur fra en helt annen side enn overfladiske TV-programmer. Og jeg er evig takknemlig for å ha fått muligheten.

Det er rart hvordan vi er så like, men samtidig forskjellige. Og jeg kan ikke vente med å finne ut mer, oppleve mer og lære mer.

Hilsen Helene

High School FotballHagen i vertsfamilien