Mat, mat og litt mer mat

Thanksgiving middagUtvekslingsstudenter i USA

Da er jeg på tur til å ende min fjerde måned av utvekslingsåret mitt, og jeg kan ærlig innrømme at disse månedene har vært så utrolig innholdsrike!

Ett av høydepunktene i november har vært en internasjonal middag som jeg og fem andre utvekslingselever stelte i stand. Det var veldig gøy å smake på mat fra de andre sine hjemland, og vi kunne kose oss med mat fra Spania, Australia, Tyskland, Nepal og Norge. Jeg endte opp med å servere stomp med brunost, blomkålsuppe, hjemmelagde rundstykker og brennende kjærlighet. Hadde lyst til å lage noe mer norsk, men det er ikke så veldig lett å finne de riktige ingrediensene på alt og heller ikke alt av kjøtt så måtte være litt kreativ.

Jeg bakte også noen ekstra rundstykker til vertsfamilien min og det var ikke lenge jeg skulle snu ryggen til før de var så å si borte he he. Men jeg er glad de falt i smak. Det er alltid gøy å se hvor ivrige de er når jeg deler kultur eller mat fra Norge, det varmer hjertet mitt.

November er jo også kjent for Thanksgiving, eller Turkey Day som de kaller det her i huset. Vi får fri fra skolen, og familier samles for å nyte god mat. Det var en utrolig gøy og koselig opplevelse.

Vi kokket sammen, noe av maten dagen før og resten på selve Thanksgiving dagen. Skal si jeg var mett etterpå! Vi lagde så mye mat, og vi er bare en familie på fire. Så vi har nok matrester for i vertfall en uke om ikke to. Det var så vidt vi fikk igjen kjøleskapsdøra etter at vi ryddet vekk maten når vi var ferdig med å spise middag.

Det er sikkert mange som lurer på hvordan Thanksgiving foregår siden vi ikke har det i Norge, men det kan sammenlignes med ett ord og det er mat, masse mat! Det er rett og slett bare en middag der familien samles, og det er veldig koselig med tanke på at USA er så stort og mange av familiemedlemmene bor langt fra hverandre. Jeg var helt sjokka da de fortalte meg at de ikke spiste frokost fordi de ville spare seg til middagen som vanligvis blir servert rundt klokka 2! Det er to grunner til at de serverer den så tidlig; den første er at de har muligheten til å ta seg flere turer inn på kjøkkenet i løpet av dagen, etter den første tallerkenen med mat er fordøyd, den andre er fordi mange reiser ut etter middag for å få med seg alle Black Friday tilbudene. Det er helt tullete, det er så mange mennesker, salg over alt og prisene er latterlige billige! Så jeg klager ikke akkurat.

Det neste som står for tur for meg nå er å få sendt julegaver til Norge og etter det skal jeg nyte førjulstiden og julen The American Way! Har en liten anelse om at det blir veldig annerledes så stay tuned!

Hilsen Helene

Thanksgiving middagInternasjonal utvekslingsmiddag