17. Mai i sjømannskirken

17 mai i San Francisco

Hei!

Våren her har gått veldig fort, og det har blant annet vært 17. mai!

Jeg er veldig heldig som bor i San Francisco dette året, for SF er en av de få byene i USA som har en norsk sjømannskirke. Kirken ligger på Hyde Street, et av de fineste stedene i byen, med utsikt over Golden Gate, Bay Bridge og Alcatraz.

Sjømannskirken har gudstjenester hver søndag, og også aktiviteter en del helger i tillegg. Folkene som jobber der er helt fantastiske, og føles litt som Norge. De har en egen liten butikk der, hvor de selger alt norsk fra Toro, melkesjokolade, brunost og solo. Gjennom året har jeg dratt på noen gudstjenester og også noen arrangementer, som for eksempel BBQ på kirken og på 17. mai. Det er faktisk en veldig kul måte å møte folk på, for alle er veldig imøtekommende og tar godt vare på deg. Noen ganger var det veldig deilig for meg at kirken var der, for det gjorde at jeg ikke fikk noe hjemlengsel gjennom året.

Det bor tydeligvis veldig mange flere nordmenn i SF enn jeg trodde, for kirken var stappfull av folk på 17. mai. Siden jeg spiller cello både her og hjemme i Norge spurte presten meg og en annen norsk jente om vi kunne ta ansvar for all musikken på 17.mai. Jeg kjente også denne jenta fra før, fordi vi har spilt i orkester sammen i Oslo, før hun flyttet til Palo Alto.

17. mai var på en tirsdag, så feiringen på kirken var på kvelden. Når vi kom var det middag til alle som ville ha, og mange som kom hadde tatt med seg mat til kirken. Det var helt sykt deilig å spise rømmegrøt og spekemat og norske kaker igjen! Etter maten var det gudstjeneste med taler og musikk, og så var det mer kaffe og kaker mens vi så på solnedgangen bak Golden Gate. Selv om det var litt kjipt å ikke være hjemme på 17. mai så kunne jeg ikke ha bedt om en bedre feiring!

Hilsen Iver

Cello i kirken
17 mai i San Francisco